Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Doç. Dr. Sevgi Kurt

Meme Rekonstrüksiyonu Cerrahisi

Doç. Dr. Sevgi Kurt tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Doç. Dr. Sevgi Kurt 

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahı Doç. Dr. Sevgi Kurt konuk oldu.

Kurt; meme kanseri ve meme onarımı ile ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Sevgi Kurt ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 
Doç. Dr. Sevgi Kurt Yazar podcast

Meme Kanseri Sistematik Bir Hastalık, Bu Nedenle Erken Tanı Çok Önemli

meme kanseri

Doç. Dr. Sevgi Kurt, meme kanseri nedeniyle memesini kaybeden kadınların sayısının gün geçtikçe arttığını belirtti ve meme kanseri ile ilgili olarak; “Meme kanseri nedeniyle ameliyat olan kadınların büyük bir çoğunluğu 30 yaş civarında.

Meme kanseri sistematik bir hastalık, vücutta en çok ele gelen kitle ile ya da memedeki sertlik, şekil bozukluğu, ağrı, kanlı akıntı bir şekilde kendini gösteriyor.

Bu nedenle memenin farkında olmak ve kendi kendimiz muayene etmemiz çok önemli. Erken tanıda çok güzel tedavi edilebilir. Memeyi adet döngüsü bittikten 1 hafta 10 gün sonra kontrol edilmelidir.”

Meme Onarımı Seçenekleri 

meme onarımı

“Hastanın tedavisi ile alakalı olarak ilk etapta kanseri tedavi eden genel cerrahın bu meme onarımını olabileceği ile alakalı onay vermesi lazım ve onarımdan hastanın haberdar olması lazım.

Onarımı eş zamanlı yapabiliyoruz. Hastanın onkolojik açıdan onarımı uysa eğer, genel cerrah operasyonunu tamamladıktan hemen sonra bizler onarım cerrahisini yapmak için devreye giriyoruz. Burada ne yapılıyor?

Genel cerrah memedeki kanserli dokuyu alıyor, memenin içini boşaltıyor, bizler de hemen ardından memeye, hasta hangisine uygunsa ya implant, ya felp, ya da yağ transferi, veya hepsini birden yaparak onarımı gerçekleştiriyoruz erken dönemde.

Bu erken dönem onarım hastalara psikolojik açıdan çok fazla avantaj sağlıyor, meme kaybını hiç yaşamamış oluyor.

Olmadı diyelim, uygun değildi, genel cerrahı erken dönem meme onarımını onaylamadı diyelim. Hastanın radyoterapi ve kemoterapi gibi süreci bittikten sonra, özellikle radyoterapiden sonra 6 ay bekliyoruz ve geç rekonstrüksiyon dediğimiz seçeneği de yapabiliyoruz. “ ifadesinde bulunan Estetik Cerrah Doç. Dr. Sevgi Kurt, hastanın durumuna göre meme onarımı tedavi seçeneklerinin belirlendiğini söyledi.

Ameliyat Sonrası His ve Doku Farkı

meme ameliyatı sonrası doku ve his kaybı

“Öncelikle hastaların şunu bilmesi gerekiyor meme onarımı bir estetik uygulama değildir, estetikten çok daha zor bir operasyondur, dahası tek seansta halledilebilen bir cerrahi de değildir.

1 sene sonra ufak müdahaleler gerekebiliyor. Asimetri olabilir, doku ve his kaybı da elbette oluyor.” diyen Estetik Cerrah Doç. Dr. Sevgi Kurt, meme başı da alınmışsa hastanın ayrıca 1 seans daha operasyon uzatılabilir ifadesinde bulundu. 

Meme Onarımı Sonrası Kanser Nüksetmesi

meme onarımı sonrası kanser

Estetik Cerrah Doç. Dr. Sevgi Kurt: “ Zaten çoğu hastamıza biz onarım yaptıktan, implantı yerleştirdikten sonra kemoterapi veya radyoterapi gerekiyor.

Radyoterapinin implanta bir miktar etkisi olabilir. Sadece tüm vücut hücrelerini etkileyen kemoterapi, iyileşme dönemini biraz sekteye uğratabilir. “ dedi.

“Hiç bir kadın memesiz yaşamak zorunda değil”

memesiz kadın

Estetik Cerrah Doç. Dr. Sevgi Kurt: Artık o kadar çok tedavi, silikon seçeneğimiz var ki, hiçbir kadın memesiz yaşamak zorunda değil.

Meme kanseri geçirmiş ve memesi alınmış bir kadına yardımcı olabiliyoruz, birçok seçeneğimiz vra. Kadınlar memesiz yaşamak zorunda değiller.” diyerek, Meme Onarımı Farkındalığı için çağrıda bulundu.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

Yayınlanma tarihi: 09/10/2021

-

Son Güncellenme: 15/11/2023

Başa Dön