Yeni Nesil Formül: DNA Işıltısı Gençlik Aşısı

Somon DNA Aşısı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Şule Güçlü Şakrak tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeni Nesil Formül: DNA Işıltısı Gençlik Aşısı

Tarihi 1950’lerin başına dayanan mezoterapi, cildin kalitesini arttıran kozmetik bir uygulama.

Çeşitli vitaminlerin, aminoasitlerin ve diğer destek maddelerinin cildin ihtiyacına göre hazırlanarak problemli bölgeye enjekte edilmesi ile yapılan mezoterapi, etkili sonuçlar sağlıyor.

Günümüzde enjeksiyonların içeriğine göre pek çok farklı isimle karşımıza çıkmakta. Bu isimlere son dönemde eklenen en yeni uygulamanın adı DNA Işıltısı.

Bu yeni uygulamanın detaylarını Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak'a sorduk:
Dr. Şule Şakrak
“Mezoterapi uygulamalarının her biri temelde gençlik aşısı olarak hizmet ediyor çünkü bu kozmetik girişimlerin tamamı cildi yaşlanma karşısında destekliyor.

Erken yaşlarda da uygulanabilen gençlik aşısı cildin nem seviyesini artırırken daha sağlıklı görünmesini sağlıyor.

Gençken yapılan bu uygulamayı geleceğe yatırım olarak değerlendirebiliriz.

Yaşlanma Belirtileri Başlamadan Cildi Korumaya Alıyoruz

yaşlanma belirtisiCildin kolajen seviyesi zamanla azalıyor, elastik yapısı bozulmaya başlıyor ve dış etkenler sebebiyle yüzeyi matlaşıyor.

Gençlik aşısı olarak isimlendirdiğimiz etkili uygulamalar ise cildin alt tabakalarına nüfuz ederek cildi nemlendirip genişleyen gözenekleri toparlıyor.

Ek olarak lifting etkisi sağlıyor ve sarkmış görünümü hafifletiyor. Bu şekilde cilt gençleşiyor. Nemlendirici ve yenileyici etkisi yüksek olan hyaluronik asit, tüm gençlik aşılarındaki en önemli bileşen.”

Yoğunlaştırılmış Jel Formundaki DNA Işıltısı

dna ışıltısı“DNA Işıltısı ise içerik açısından diğer gençlik aşılarından farklı. Uygulamaya DNA Işıltısı denmesinin sebebi, içeriğinde DNA’da ve RNA’da bulunan nükleotitlerden yer alması.

Yoğunlaştırılmış jel formundaki DNA Işıltısı ile ciltte uyarıcı bir etki yaratılıyor ve cildin kolajen üretmesi sağlanıyor.

Ayrıca DNA parçacıklarının üstün nem tutuş özelliği sayesinde cildin kaybolan nem dengesi yerine geliyor. Onarıcı etkisiyle ciltteki akne izlerini ve güneş lekelerini önemli ölçüde iyileştiriyor.

DNA Işıltısı da diğer tüm mezoterapi uygulamaları gibi minik iğneler yardımıyla cilde enjekte ediliyor.

Hastalarımızın uygulama yapılacak bölgelerini temizledikten sonra bölgeye anestezi kremi sürerek ağrısız bir işlem için cildin uyuşmasını bekliyoruz.

Daha sonra hayalet iğne dediğimiz çok ince iğneler yardımıyla DNA Işıltısını cilde uyguluyoruz.”

Yalnızca 3 Seansta Gençleşen Cilt

DNA ışıltısı“Hastalarımız ilk seans bittikten sonra bile ciltlerindeki nem artışını hissediyorlar. Aynada daha farklı göründüklerini aktarıyorlar. 15-30 gün arasında iki seans daha uyguluyoruz.

Esas değişimse bu seanslar tamamlandıktan sonra başlıyor. Cildin kolajen üretimi arttıkça zaman içerisinde ortaya çıkan yaşlanma belirtileri yavaş yavaş azalıyor. Cilt gençleşiyor, daha canlı görünüyor.

Kolajen cildi oluşturan en önemli protein olduğu için vücuttaki üretimi arttıkça cilt güzelleşiyor. Seansların bitimini takip eden 1. aydan itibaren kişinin görünümünde herkes tarafından fark edilen bir iyileşme oluyor.

Eğer DNA Işıltısı uyguladığımız kişi genç bir bireyse, tek seans yeterli olabiliyor ve seansın etkisi daha erken başlıyor.”

Kaliteli Bir Ciltte Kozmetik Uygulamalar Daha İyi Sonuç Veriyor

kaliteli cilt“Gençlik aşısı, cildin kalitesini yükseltirken diğer kozmetik uygulamalar için de sağlam bir zemin yaratıyor.

Makyaj yaptığınızda cildinizin dolgunluk ve nem seviyesi iyiyse makyajınız daha iyi görünür. Tam tersine, mat ve kuru bir cildiniz varsa makyaj yüzünüzde istediğiniz şekilde durmaz ve kalıcı olmaz.

Dolgu yaptırmak istediğiniz zamansa kaliteli bir cildin üzerinde daha başarılı sonuçlar alırsınız. Cildiniz ana hatlarıyla düzgünse, yaptıracağınız tüm kozmetik uygulamalar çok daha iyi sonuç verir.

Bu nedenle mezoterapi uygulamaları arasından cildinize uygun olanını belli aralıklarla yaptırmanızda fayda var.

DNA Işıltısı cildin kolajen üretimini desteklediği için etkileri daha belirgin olan bir yöntem. Ciltteki hasarları iyileştirme oranı daha yüksek.

İleri yaştaki bireylerin yüzlerinde yaşlanma izleri daha fazla. Bu izleri DNA Işıltısı ile belli ölçüde silmek mümkün.

DNA Işıltısı yüz haricinde ellere, boyun ve dekolte bölgesine de uygulanıyor. Bileşenlerinde DNA parçacıkları yer aldığı için yan etki riski çok düşük.

Kozmetik dünyasının başarılı buluşu ile cildi zamanda geriye götürebiliyoruz. Eğer cilt yapınızın kalitesini arttırarak daha genç ve canlı bir görünüm kazanmak istiyorsanız mezoterapi uygulamaları arasından DNA Işıltısını tercih edebilirsiniz.”

Somon DNA Aşısı hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 22/09/2022

-

Son Güncellenme: 22/09/2022

Başa Dön