Yeni Doğan Sünnet Derisiyle Gençleşme Zamanı

Kök Hücre Tedavisi (Fibrocell)

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Biran Ekici tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeni Doğan Sünnet Derisiyle Gençleşme Zamanı

Alloblast yani yenidoğanın sünnet derisinden elde edilen ve laboratuvarlarda çoğaltılan kök hücrelerle yapılan bir tedavi.

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz Allobast’ın tam olarak ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve nelere fayda sağladığını Medikal Estetik Hekimi Dr. Biran Ekici’ye sorduk:

“Tam da sizin ifade ettiğiniz gibi Alloblast yenidoğan sünnet derisinden alınan ve laboratuvar ortamında çoğaltılan kök hücrelerle yapılan, bir nevi fibroblast hücrelerinin ihtiyaç duyulan bölgeye yapılan enjeksiyondur.

Diğer kök hücre tedavilerinde otolog yani kişinin kendi dokusu kullanılırken, Alloblast tedavisinde kişinin kendi hücreleri yerine yenidoğandan elde edilen hücreler kullanılır.

Alloblast FDA Tarafından Onaylı Bir Tedavidir

FDAYaş almayla beraber kolajen ve elastin üretiminin azaldığını ve buna bağlı olarak ciltte belli oranda sarkma ve incelme yaşandığını artık herkes biliyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde yeni doğan bebeğin sünnet derisinden elde edilen fibroblastların, kolajen ve elastin üretimini arttırdığı ortaya çıktı.

ABD Federal Gıda ve İlaç Dairesi, FDA tarafından onaylanan Alloblast tedavisi hem yüze hem de vücudun tüm bölgelerine güvenle uygulanabiliyor. 

Özellikle yanık veya derin yara izi olan bölgelerin onarılmasına ve varsa doku kaybının düzeltilmesine de olanak sağlıyor.

Alloblast Nasıl Üretilir?

bebekYenidoğan sünnet derisi uygun koşullarda alındıktan sonra GMP onaylı laboratuvarlara gönderilir. Burada sünnet derisinden milyonlarca yeni fibroblast çoğalır.

Bu işlem FDA onayı ile fibroblast üretim tekniğine özel kritik süreçler içerisinde gerçekleştirilir.

Üretilen fibroblastlar, uygulamaya hazır hale gelmeden önce Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Standartları tarafından belirlenen kalite kontrol süreçlerinden geçer. Kısaca son derece titizlikle yönetilen bir süreçtir.

Alloblast Uygulaması Nasıl Yapılır?

alloblast işlemiAlloblast tedavisi tıpkı mezoterapide olduğu gibi lokal anestezi kremi uygulandıktan sonra hazır içeriğin enjekte edilmesiyle yapılır. İşlemden sonra iğne izleri görülebilir, birkaç saat içinde kaybolur.

Tek seans tedavi yeter  olacaktır ancak hastaya, şikayetlerine, duruma ve tedaviye verilen cevaba göre tekrarlanabilir veya seans sayısı arttırılabilir.

Kimler Alloblast Yaptırabilir?

alloblast faydası

  • Bozulmuş veya azalmış kolajen ve elastin üretimi olanlar

  • Cildinde gerginlik isteyenler

  • Cilt hasarını gidermek ve cildini gençleştirmek isteyenler

  • Cildin hücresel yapısını iyileştirmek ve desteklemek isteyenler

  • Kalıcı cilt yaraları olanlar

  • Cilt lekeleri olanlar

  • Ciltteki kırışıklıkların giderilmesini isteyenler

  • Cildinin daha parlak ve canlı görünmesini isteyenler

Yukarıda sıraladığım herkes, güvenle Alloblast tedavisini yaptırabilirler.


Yayınlanma tarihi: 23/09/2022

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön