Yaz Başlamadan Cilt Bakımı Yaptırmanız İçin 5 Neden

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yaz Başlamadan Cilt Bakımı Yaptırmanız İçin 5 Neden

Kaliteli bir cilt bakımı rutininin, özellikle cildimizi daha da kurutan kış aylarında, sağlıklı ve parlak bir cildi korumak için gerekli olduğunu biliyoruz. Peki yaza girerken?

Sıcaklığın artması ve sonunda havada biraz nem olması ve günlük cilt bakımı ritüellerimizi bırakmamız anlamına gelmiyor. Yaz mevsimine girmeden evvel, profesyonel bir cilt bakımının tam zamanı olduğunu düşünüyoruz.

Yaz başlamadan cilt bakımı yaptırmamız için 5 önemli nedeni, Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat açıkladı:
Gokce Haspolat
“Tam da söylediğiniz gibi hatta yaz aylarında cildinize ekstra kaliteli bakım yapmanın daha da önemli olduğunu söyleyebilirim. Yaz mevsiminde evlere kapanmayız, dışarıda daha fazla vakit geçiririz.

Dışarıda daha fazla zaman geçirmek, ekstra zararlı UVA/UVB ışınlarına, serbest radikallere ve kirliliğe maruz kaldığımız anlamına gelir.

İşte yaz başlangıcından önce yüz bakımınızı yaptırmanız için 5 harika neden:

1. Parlayan Makyajsız Bir Cilt İçin

makyajsız ciltYazın kalın bir fondöteni kimse istemez. Yılın en iyi sezonu bize açık hava konserleri ve plajlarda mutlu saatler getiriyor, ama aynı zamanda ter de beraberinde geliyor. Terli, damlayan makyajın sevimli bir yanı yok. Nasıl önlenir?

Yaz aylarından önce ve yaz aylarında cilt bakımı rutininize devam edin ve düzenli cilt bakımı yaptırın. Bu cilt bakımı yüzünüzün cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur ve tüm yaz boyunca yoğun makyaj yapmanıza gerek kalmaz.

2. Koyu Lekelere Önlem İçin

cilt lekesiTamamen güneşten uzak durmanızı öneriyorum ama bu maalesef olmuyor.

Cildiniz lekelenmeye meyilli ise, yaz başında yaptıracağınız cilt bakımı halihazırda geliştirmiş olabileceğiniz koyu lekeleri ve hiper pigmentasyonu onarmaya ve gelecekte bunları önlemeye yardımcı olacaktır.

3. Yaşlanma Sürecini Yavaşlatmak İçin

yaşlanma karşıtı cilt bakımıYüz bakımı cildinizi eksfoliye eder ve gençleştirir, sağlıklı hücre yenilenmesini destekler ve ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini en aza indirir.

4. Tıkanmış Gözeneklerden Kurtulmak İçin

cilt temizliğiTemizleyici bir yüz bakımı cildinizi toksinlerden, kirden ve yağ birikiminden arındırır. Günlük hayatımızda, özellikle dışarıda daha fazla zaman geçirdikçe, inanılmaz miktarda serbest radikal ve kirlilikle karşı karşıya kalıyoruz.

Yaz öncesi yaptıracağınız cilt bakımı gözeneklerinizi açar ve cildinizin evde kullandığınız ürünleri emmesine yardımcı olarak sizi daha sağlıklı, daha mutlu ve daha genç görünen bir cilde kavuşturur.

5.  Rahatlamak İçin

cilt maskesiEvet nihayet bir kışı daha atlattık.  Yüz bakımı, yüzünüz için sihirli bir masaj gibidir, rahatlatır. Kendinize bir mola vermenin tam zamanı.

Cilt bakımı, randevunuzdan uzun süre sonra bile devam eder, ışıltılı bir ifade katar.


Yayınlanma tarihi: 31/05/2022

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön