Yaşlanmayı Kabul Etmeyen, 10 İlham Veren Kadın


Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yaşlanmayı Kabul Etmeyen, 10 İlham Veren Kadın

Hiçbirimiz yaşlanmak istemiyoruz hatta estetik doktorlarımızdan bir an evvel bir iksir bulamalarını rica ediyoruz. Kendimizi çoğu zaman ünlülerin nasıl bu denli taze kaldıklarını düşünmekten de alıkoyamıyoruz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’la yaşlanmayı kabul etmeyen 10 ilham veren ünlü kadını konuştuk:
Dr. Gökçe Haspolat whatsapp
"Yaşlanma, kaybedilen gençlik değil, yeni bir fırsat ve güç aşamasıdır aslında. Halkın gözünde yaşlanmanın getirdiği tüm baskıya ve çifte standarda rağmen, Hollywood'da bizlere ilham veren pek çok kadın var.

Ve bu konuda hiç bu kadar sesli konuşulmadı ya da takıntılı bu kültür karşısında canlandırıcı bakış açılarını paylaşmaya hevesli olmadılar.

Beyoncé'den Jane Fonda'ya bu yıldızlar, yaşlanma ve kendi şartlarına göre nasıl yaşlandıkları hakkında samimi bir şekilde konuşup duruyorlar ve evet bizlere ilham veriyorlar.”

Beyonce

Beyonce
Beyoncé, 40. doğum günü için resmi web sitesinde paylaştığı el yazısıyla yazdığı bir notta, “Yaşamanın ve anı yaşamanın ne demek olduğunu gerçekten anladığım ilk yıl” demişti. 40’lı yaşlar şahanedir.

Hayatın gerçekten ne kadar kırılgan olduğunu, bazen hayatın ne kadar zor olabileceğini ve bu nedenle iyi zamanları hatırlamanın ne kadar önemli olduğunu ilk kez anlarız.

Olgunlaştıkça, daha çok anlar ve sevincimiz daha da artar. Kadınları, 40 yaşına geldiğinde yaşlı veya mutsuz hissetmeleri gerektiği konusunda koşullandırmaya çalışan her kimse, çok da umursamamak gerekiyor zira yaşasın estetik.

Her koşulda yardımınıza koşar, ufak dokunuşlarla mucizeler yaratır.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker
Hatırlıyor musunuz? Sarah Jessica Parker, Aralık ayında Vogue'a bir röportaj vermişti.

Sex and the City'nin yeniden başlatılması ve Just Like That'in etrafındaki yaş ayrımcılığı yorumuna atıfta bulunarak “Gri saçlarım var evet ve mükemmel biriyim.

Özellikle sosyal medyada, herkesin söyleyecek bir şeyi var. Çok fazla kırışıklığı var, yeterince kırışıklığı yok gibi…” Parker tam manasıyla meydan okumuştu.

Kendisinin son derece güzel yaşlandığını, düzenli dolgu ve botox yaptırdığını biliyoruz.

Sandra Oh

Sandra Oh
Sandra Oh, bir röportajında Gucci elbise giydiği için “20 yaşımdayken 47 yaşımdan daha güvensizdim” demişti.

47 yaşında meydan okuyan bir ünlü daha işte… Kendisinin gözaltı ışık dolgusu ve düzenli cilt bakımı yaptırdığını biliyoruz.

Helen Mirren

Helen Mirren
“Utanç verici bir şekilde yaşlanmak çok daha iyi!” diyen Helen Mirren’a ne demeli şimdi?

Vogue Hollywood "zarafetle yaşlanma" kavramı hakkındaki düşüncelerini sorduğunda “Çeneni kapa ve yok ol. Saçma bir soru bu! Ya genç ölürsün ya da yaşlanırsın. Arada hiçbir şey yok!” demiş ve isyan etmişti.

Aslına bakarsanız 25 yaşındayken kim 45 olmak ister? Ama bu inanılmaz çünkü 45 yaşına geldiğinde bunun gerçekten çok havalı olduğunu ve tekrar 25 olmak istemediğini herkes anlıyor.

Fakat yaşının iyisi olmak için estetikten sürekli yardım aldığını gördüğüm Mirren’ı hayranlıkta takip etmeye devam ediyoruz.

Halle Berry

Halle Berry
"Hepimiz yaşlanacağız. Cildimiz buruşacak ve farklı görüneceğiz. Yüzümde ve vücudumda bir şeylerin değiştiğini görüyorum.

Güzelliğin etrafta dolaştığınız fiziksel bedenden daha derin olduğunu her zaman biliyordum" diyen Berry de yaşının iyisi olmayı tercih edenler arasında.

Genç bir yüze tutunmaya çalışmaktan çok bedenini ve yüzünü ruhuna uydurmaya çalışıyor ve başarıyor da…

Brooke Shields

Brooke Shields
Brooke Shields NPR'ye “Yeni şeyler yapmaktan korkmuyor ve utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum” diyerek, estetik konusuna son derece açık olduğunu ifade etmişti.

Özellikle 50'li yaşlarında, belirli bir yaşın üzerindeki kadınlara, yeni bir başlangıca girmiş gibi hissetmeleri için medikal tedavilerin fayda sağlayacağını da söylemişti.


Yayınlanma tarihi: 29/06/2022

-

Son Güncellenme: 12/10/2022

Başa Dön