Yaş Grubuna Göre Dermal Dolgu Maddeleri: Sizin İçin Doğru Zaman Hangisi?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yaş Grubuna Göre Dermal Dolgu Maddeleri: Sizin İçin Doğru Zaman Hangisi?

Medikal dolguların özellikle yüz bölgesinin farklı alanlarına uygulanabilecek enjeksiyonlar olduğunu biliyoruz.

İlerleyen yaşa bağlı olarak kullanılabildikleri gibi, hacim vermek veya yüze kontür uygulaması yapmak için de dolgulardan faydalanılıyor.

Peki hangi yaşta, hangi dolgu uygulamasının ne kadar faydalı olabileceğini biliyor musunuz? Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat medikal dolgular ve yaş gruplarını anlatıyor:
Gokce Haspolat“Sizin de dediğiniz gibi, dermal dolgu maddelerinin kullanımı sadece yaşlanma belirtilerini tersine çevirmekle kalmaz, bazı durumlarda yaşlanmayı önlemenin de başarılı bir tedavi yolu olabilir.

Dermal dolgular incelmiş dudakları dolgunlaştırabilir, sarkık veya sönük yanaklara hacim katabilir, orta ve alt yüzünüzdeki kırışıklıkları düzeltebilir ve inanın çok daha fazlasını yapabilir!

Dermal dolgu maddeleri ile tedaviye başlamak için yaş aralıklarını incelemeden evvel şunu söylemek isterim, yaşınız veya yüzündeki kozmetik sorununuz ne olursa olsun, mutlaka çözüm sunan bir dolgu vardır. Şimdi yaş aralıklarına bakarak ilerleyelim:

20’li- 30'lu Yaşlarda

Bazı insanlar 20'li yaşlarında yaşlanma belirtilerinden ziyade genetik nedeniyle dolgu enjeksiyonlarına sıcak bakar. Bu ne demek? 

Örneğin yanak veya çene çevresinde genetik olarak zayıf bir kemik yapısına sahip olan bir kişi, bu bölgelere hacim kazandırmak ve daha belirgin hale getirmek isteyebilir.

Gençlerin dolgu kullanmak isteyebilecekleri bir diğer alan da dudaklarıdır. Dudak dolgunlaştırma, daha dolgun bir dudak yapısı isteyenler için oldukça popüler hale geldi.

Jawline dolgular, rus dudak dolgusu bu yaş aralığında oldukça trend. 

30'lu- 40'lı Yaşlarda

dolgu uygulamaları30'lu ve 40'lı yaşlardaki insanlar, yüzlerinde aşırı derecede yaşlanma belirtisi görmeyebilirler, bunun yerine bu belirtileri önlemeye yardımcı olmak için dermal dolgu maddelerinden yardım alırız.

Kırışıklıkları, çizgileri, cilt sarkmasını ve hacim kaybını görmeden önce dermal dolgu uygulaması size gereksiz görünebilir, ancak bu uygulamalar, yaşlanmayı geciktirme tedavisine başlamak için doğru olabilir.

Cildinize hacim vermek aslında istenmeyen semptomların ilk etapta ortaya çıkmasını önleyerek, mümkün olduğunca uzun süre daha genç bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir.

Elbette yine dudak dolgusu ve diğer çene dolguları bu yaş aralığında da kullanılabilir. 

40'lı Yaşlarda ve Üzeri

dolgu uygulamalarını yapmak için doğru zaman nedirİstatistiklere baktığımızda, 40 yaş ve üzerindekiler en fazla dolgu uygulaması yaptığımız kesimi oluşturuyor. Bu yaş aralığı vücudunuzun, cildinizi sıkı ve pürüzsüz tutan proteinler olan kollajen ve elastini çok az ürettiği zamanlardır.

Bu yüzden pek çok erkek ve kadın, yüzlerinden zamanın izlerini silmek için dermal dolgu maddelerine yöneliyor.

Ağzınızın kenarlarında belirgin derin çizgiler varsa veya bir zamanlar belirgin olan elmacık kemikleriniz sönmüş gibi görünüyorsa, dermal dolgu maddeleri sizin için doğru seçim olabilir.”


Yayınlanma tarihi: 16/02/2021

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön