Yanmış Deriye Saç Ekimi Yapılır Mı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yanmış Deriye Saç Ekimi Yapılır Mı?

Herhangi bir yangın, ev kazası veya iş kazası sonucu oluşabilecek yanma durumu, insan psikolojisini alt üst edebiliyor. Özellikle yüzde ve saçta bıraktığı hasar ise, pek çok yanık vakasında özgüven kaybı oluşturduğu gibi, olayı tekrar tekrar hatırlamasına sebebiyet verebiliyor.

Yanmış deriye saç ekimi yapılıp yapılamayacağını Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Emphair whatsapp butonu

“Saçlar insan sağlığında herhangi bir etkisi olmayan, tamamen kozmetik bir unsurdur. Kellik ya da saç dökülme sorunu hem erkek hem de kadınları gerçek anlamda etkiler. Ayrıca sizin sorduğunuz yanık vakalarında ise tam manasıyla travmatik bir durum söz konusudur.

Hastanın saçlı derisi tahribata uğramıştır ve bu yanık durumunu tedavi etmek, sonunda saç ekimi yapmak, bu hastalar üzerinde oldukça iyi bir ruh haline sahip olmalarını sağlar.

Emphair Saç Ekim Merkezi

Yanmış kafa derisine saç ekimi, aynen klasik FUE tekniğinde yaptığımız gibi, donör alandan greftleri alarak, yanmış bölgeye transfer etmemizle gerçekleşiyor. Fakat burada önemli olan öncelikle yanık deriyi ekim yapmadan evvel kanlandırmak, dokunun kalitesini artırmak ve ekim aşamasına hazır hale getirmektir.

Bu sebeple öncesinde bazı saç tedavisi girişimlerinde bulunulabilir. Bunun için saçlı deriye PRP veya mezoterapi ve hatta saça kök hücre enjeksiyonları fayda sağlayabilir.

Yanmış bölgeye saç ekimi yapılması birkaç seansla gerçekleşebilir. Hastaya bu süreci çok iyi anlatmak ve hatta yaşadığı bu travmatik duruma empati kurarak, beraberce yol alacaklarını, süreci metanetle geçirmeleri gerektiği kavratılmalıdır.

Yanık saçlı derinin kanlanma ve iyileşme potansiyeli ortaya çıktıktan sonra saç ekimi yapılabilir. Fakat işlem burada bitmiyor. Yanmış deriye saç ekimi yapıldıktan sonra hastanın sonrası sürecinde mutlaka titizlikle hareket etmesi şart.

İyileşme sürecinde saç derisini güneşe maruz bırakmamak, güneşe çıkması gerekiyorsa, en azından başını bir şapka ile örtmek, ameliyat öncesi ve sonrası en az 1 ay sigara içmemesi gerekir. 

Özellikle iyileşme sürecinde sigara içilmesi, saç köklerine giden kan akışını kesintiye uğratabilir ve yeni saçların büyümesini engelleyebilir. Verdiğimiz saç ekimi sonrası talimatlarını gerçek anlamda titizlikle yapmasını istiyoruz. 

yanık saç ekimi

Yanık deriye saç ekimi yaptığımız hastalarımızı çok yakından takip ederiz. Saç ekimi sonrası aldığımız sonuca göre, ilave 2. ve hatta gerekliyse 3. seans saç ekimi yapılabilir.

Yanık bölgeye yapılan saç ekiminin bir başka avantajı, dokusu bozulmuş deriye kamuflaj sağlamasıdır. Hasta dilerse saçlarını uzatıp, yüzünde bile yanık izi varsa, çok iyi bir kamuflaj elde edebilir.” 


Yayınlanma tarihi: 11/05/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön