Yabancı Hastalar "K-beauty" Sayesinde, Diş Estetiği İçin Kore’yi Tercih Ediyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Yabancı Hastalar "K-beauty" Sayesinde, Diş Estetiği İçin Kore’yi Tercih Ediyor

Üstün teknoloji ve düşük maliyetli hizmetlerle donatılmış Kore diş klinikleri, yabancı hastaları ülkeye çekmek için hazırlanıyor.

Kore Sağlık Endüstrisi Geliştirme Enstitüsü, pandemi nedeniyle yıllık yüzde 9,6 düşüşle 2021'de 10.209'a düşen yabancı medikal turist sayısının toparlanabileceğini tahmin ediyor.

Seul'ün merkezindeki Belediye Binası yakınlarındaki Yonsei Yegam Diş Kliniği'ni işleten diş hekimi Bae Ji-eun, hafta sonları bile birçok yabancı turisti tedavi ettiğini söyledi.

Yabancı Hastalar "K-beauty" Sayesinde, Diş Estetiği İçin Kore’yi Tercih Ediyor

korede diş estetiğiBae, Korea Biomedical Review ile yaptığı bir e-posta röportajında, "Yabancı tıp turistleri genellikle diş beyazlatma, laminate, kaplama ve bonding gibi estetik diş tedavisi olmak için kliniğimizi ziyaret ediyor" dedi.

Özellikle Hallyu olarak adlandırılan Kore pop kültürü küresel ilgi gördüğünden beri, dünyanın her köşesinden insanların "K-beauty" sayesinde Kore diş turizmi ile daha fazla ilgilenmeye başladığını söyledi. Bae'nin kliniğini ziyaret edenlerin oldukça büyük bir kısmı, Kore dışındaki ülkelerden.

Bae'nin kliniğindeki çoğu yabancı hasta, Seul'de kısa süre kaldıkları süre boyunca diş tedavisi görmek isteyen gezginler.

Bu nedenle, Cuma veya Cumartesi günleri yerel hastalara göre daha fazla yabancı hasta görüyor.

Kore'de 384 Dolar iken ABD'de 1.000 Dolar

AmerikaKore diş bakımı, Batılı muadillerine kıyasla uygun fiyatlarıyla tanınmaktadır.

Yabancı medikal turistler Kore'nin ulusal sağlık sigortası kapsamında olmasa bile, diş bakımı maliyetleri gelişmiş ülkelerdekinden çok daha düşüktür.

Seul'ün merkezindeki Gwanghwamun İstasyonu yakınlarındaki bir diş kliniğine göre, zirkonya tedavisi yabancı tıbbi turist başına yaklaşık 500.000 won'a (384 $) mal oluyor. Bu, ABD'de yaklaşık 1.000 $.

Son Teknoloji Ekipman, Dil Engeli Yok

diş klinik ekipmanlarıKore diş klinikleri, son teknoloji cihazlarla kaliteli diş hizmetleri sağlamalarıyla da ünlüdür.

Doğru teşhis ve uygun tedavi sağlamak için ağrısız anestezi makineleri, ultra hassas 3D CT taramaları ve buhar sterilizatörleri dahil olmak üzere gelişmiş ekipmanlara sahiptir.

Bu ileri teknolojiler, yabancı hastaların bir gün içinde hızlı bir şekilde hizmet almalarını sağlıyor ayrıca hemen hemen her dental doktor ve ekibi İngilizceye hakim, dil engelleri yok.


Yayınlanma tarihi: 16/12/2022

-

Son Güncellenme: 10/01/2024

Başa Dön