Web Siteniz Google'da Görünmüyor Mu? Sebebi Bu Olabilir -1


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Web Siteniz Google'da Görünmüyor Mu? Sebebi Bu Olabilir -1

Siteniz Yeniyse Google Sitenizi Bulamamış Olabilir

googleGoogle, daha önce indekslediği web sitelerindeki bağlantıları izleyerek interneti tarar. Hiçbir web sitesi yepyeni web sitenize bağlantı vermiyorsa, muhtemelen sitenizin var olduğunu bilmiyor.

Google'ın sitenizin var olduğunu ve hangi sayfaları içerdiğini öğrenmesini sağlamanın en hızlı yolu, onunla bir site haritası paylaşmaktır. Bunu Google'ın Arama Konsolu ile yapabilirsiniz.

Site Haritanızı Google'a Nasıl Gönderirim?

Search consoleİlk olarak, bir site haritası oluşturmanız gerekir.

Yoast SEO eklentisine sahip bir WordPress siteniz varsa, site haritasını sizin için oluşturmuştur. Web sitenize gidip bir /sitemap_index.xml eklerseniz, onu görüntüleyebilirsiniz.

WordPress'te sizin için site haritanızı oluşturacak başka eklentiler var, sadece WordPress deposunu kontrol edin, onları bulacaksınız.

Ardından, bir Google Arama Konsolu hesabına ihtiyacınız olacak

Sitenizi Google'a göndermenin bir sonraki adımı, bir Google Search Console hesabı oluşturmaktır.

Eskiden Google Web Yöneticisi Araçları olarak bilinen Search Console, Google'ın web sitelerinin sahiplerine web sitelerinin dizin durumunu bilmelerini sağlamak için sağladığı araçtır.

Bir sitenin aramada görünme sayısı, gösterdiği sorgular ve bir ton başka veri noktası hakkında veri sağlamanın yanı sıra, bir site haritası göndermenize ve dizine ekleme isteğinde bulunmanıza da olanak tanır.

Site Haritanızı Google'a Gönderin

site haritasıHesabı oluşturup etki alanınızı doğruladıktan sonra, solda "dizin" ve onun altında "site haritaları" yazan bir sekme göreceksiniz.

Yeni bir site haritası ekleyeceksiniz ve "gönder"i tıklayacaksınız.

İndeksleme İsteme Zamanı

google indexSite haritanızı gönderdikten sonra, Google'ın siteyi bir an önce taramasını isteyeceksiniz. Sol kenar çubuğundaki “URL denetleme” aracına tıklayacaksınız.

Ekranın üst kısmında açılan çubuğa sitenizin URL'sini yazıp enter tuşuna basacaksınız.


Yayınlanma tarihi: 07/12/2022

-

Son Güncellenme: 07/12/2022

Başa Dön