Uzun Saça Ekim Yapılabilir Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Uzun Saça Ekim Yapılabilir Mi?

Uzun saç ekimi tekniği yani tıraşsız saç ekimi son yılların en çok rağbet gören tekniklerinden biridir. Takdir edersiniz ki günümüzde saç ekimi işlemleri ileri teknolojinin avantajları sayesinde oldukça pratik hale gelmiştir.

Eskiden zorlu süreçlerden ötürü saç ekimi yaptırmaktan çekinen birçok insan artık yeni teknikler sayesinde çok daha rahat karar vermektedir.

Memnuniyet oranlarına paralel olarak her gün saç ektiren kişi sayısı artmaktadır. Saç ekim teknikleri bu sayılar doğrultusunda gelişmektedir. Bu tekniklerin son çıkanlarından biri uzun saç ekimidir.

Tıraş gereksinimini ortadan kaldıran işlem sayesinde hastalar saçları kısalmadan yeni, uzun saç köklerine hemen kavuşabilmektedir.

Uzun saç ekimi işlemlerini büyük titizlikle gerçekleştiren Emphair Saç Ekimi Merkezi’nden konunun ayrıntılarını öğrendik:
Emphair

Uzun Saç Ekiminin Farkı Nedir?

erkeklerde uzun saç ekimiStandart saç ekimi teknikleri FUE ve DHI’da saçlar belirli bir boya kadar tıraş edilir. Tıraşlama işleminden sonra donör bölgeden gerekli sayıda greft toplanır.

Greftlerin içindeki kökler titizlikle ayrıldıktan sonra daha önceden belirlenen ekim alanına tek tek yerleştirilir. Uzun saç ekim tekniğinde aşamaların geneli aynı olmakla beraber bu tekniğin pek çok hasta için cazip olan bir yönü mevcuttur.

Saç ekimi için tıraşlama yapmak gerekmez. Uzun saç ekimi yaparken farklı olarak donör bölgeden saçlı greftler toplanır.

Saçlı kökleri ayıklama işlemi büyük titizlikle gerçekleştirilir. İşlem oldukça detaylı olduğu için daha çok vakit alır.

Uzun saç ekimi işlemi tamamlandığında yara izleri saçların altında kaldığı için cerrahi bir işlemden çıkıldığı fark edilmez.

Kimler Uzun Saç Ekimi Tekniğini Tercih Ediyor?

kadınlarda uzun saç ekimiUzun saç ekimi tekniği saç ekimi sonuçlarına bir nevi kestirme yol oluşturduğu için zaman avantajı vardır.

Genellikle görsel halinin değişmesini istemeyen saç ekimi yaptırmak isteyenler tarafından tercih edilen yöntemdir. Operasyon sonrasında günlük hayata hemen devam edilebilir.

Ağırlıklı olarak sinema ve şov dünyasından kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Sahnede ve kamera önünde olan kişiler için çok uygun bir tekniktir çünkü kişini işlem sonunda görselinde bir değişiklik olmaz.

Saçların tıraş edilmesine gerek kalmadan yapılan bir işlem olması sebebiyle pek çok kişi bu tekniği tercih etmeye başlamıştır.

Uzun Saç Ekimi Tekniğinden Sonra Saçlar Dökülür Mü?

saç dökülmesiUzun saç ekimi tekniğindeki tek fark işlem sırasında traş makinasının kullanılmamasıdır. Bunun dışındaki basamaklar klasik süreçle aynıdır.

Yani saç ekimi sonraki 4. haftadan itibaren yeni ekilen saçlarda dökülme olacaktır. 3. aydan itibaren de çıkmaya başlayacaktır. Dökülen saçlar tekrar uzadığında ise kalıcı olacaktır.

Uzun Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

uzun saçUzun saç ekimi işleminde:

  • Saç ekimi esnasında oluşan küçük yara izleri uzun saçların altında kaldığı için fark edilmez.

  • Saçlar işlem için tıraş edilmez. Bu konu hem kadınlar hem de saçlarını kestirmek istemeyip görselinin değişmesini isteyen kişiler için önemli bir avantajdır.

Uzun Saç Ekiminin Dezavantajları Nelerdir?

saç ekimi dezavantajlarıUzun saç ekimi işlemi klasik saç ekimlerinden daha yavaş ilerler. Bunun sebebi de saçlı köklere işlem yapmanın daha fazla titizlik gerektirmesidir. Bu nedenle işlem süresi biraz daha uzundur.

Zamanla beraber işlemin finansal maliyeti de artar. Uzun saç ekiminde toplanan greft sayısı diğer tekniklere göre çok düşüktür.

Ek olarak saçlı köklerin işlenme süreci daha zorludur. Bu nedenle işlem iyi bir klinikte yapılmadığı takdirde diğer teknikler kadar başarılı sonuç vermeyebilir.”


Yayınlanma tarihi: 07/06/2022

-

Son Güncellenme: 07/06/2022

Başa Dön