Uykuda Saç Ekimi: Saç Ekiminde Yeni Trend

Saç Ekimi
Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Uykuda Saç Ekimi: Saç Ekiminde Yeni Trend

Uykuda saç ekimini daha evvel hiç duydunuz mu? Saç ekiminin en az 6-8 saat süren bir mikro cerrahi olduğunu düşünürsek, bu sürenin uyuyarak geçmesi son derece konforlu gibi gözüküyor. Uykuda saç ekimi nedir, nasıl yapılıyor, tüm bu detayları Emphair Saç Ekimi Merkezi'ne sorduk:

Emphair saç ekim merkezi saç ekimi whatsapp butonu
“Uykuda saç ekimi hastanın uyuması için verilen anestezi sonrasında yapılan saç ekimi demek. Anestezi, tıbbi işlemlerin ağrısız ve bazı durumlarda işlem sırasında hasta uyanık olmadan yapılabilmesi için bedenine ilaç verilmesidir. Açık kalp ameliyatı gibi invaziv ameliyatlardan diş çekimi de dahil olmak üzere küçük prosedürlere kadar çok çeşitli prosedürlerde kullanılır.

Lidokain Nedir?

anestezi ile saç ekimi

Beri yandan saç ekiminde en fazla sorulan soruların başında, ağrı duyulup duyulmadığı sorusu gelir. Hemen her saç ekiminde kafa bölgesini uyuşturmak için lidokain kullanırız. Lidokain günümüzde en çok tercih edilen lokal anesteziktir. Kısa etkili bir amid ajanıdır ve başlangıcı enjeksiyondan 2 dakika sonra gerçekleşir.

Etkisi ise ortalama 6 saattir, saç ekiminde 2 farklı alana lokal yaparız ve hasta ağrı hissetmeye başlarsa o zaman tekrar ek doz yapma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu anlattığım anestezi yönteminde uyuma yok, hastanın bilinci açıktır. 


Ağrı Duyulmadan, Uykuda Saç Ekiliyor

uykuda saç ekimi

Şimdi tekrar uykuda saç ekimine geçecek olursak, tıpkı sizin dediğiniz gibi hastalarımız eğer bu sürecin uzunluğundan dolayı rahatsızlık hissederlerse, onlara uykuda saç ekimini önerebiliyoruz. Bu, hem ağrı duyulmamasını, hem de hastanın tüm süreci bilinci kapalı şekilde uyuyarak geçirmesini sağlar.

Bir başka avantajı da hasta uyandığında, anestezi etkisi işlem bittikten sonra uzun süre ağrı duymama olarak devam eder. Saç ekimi yapılırken uzun süre aynı pozisyonda yatmaktan rahatsızlık duyan, bir an evvel olup bitsin ve zamanı fark etmeyeyim diyen kişilerce tercih edilebilir. Hastanın uykuda anestezi yöntemini tercih etmesi halinde, 12 saat öncesinden yemeyi ve içmeyi bırakması gerekiyor.

Onun dışında yapması uygulaması gereken herhangi bir şey yok. Anestezi, anestezi doktoru tarafından veriliyor ve tüm saç ekimi süreci boyunca anestezi doktorunun eşliğinde uygulama yapılıyor.”


Yayınlanma tarihi: 11/08/2021

-

Son Güncellenme: 30/10/2023

Başa Dön