USTİS Çağrıda Bulundu: Sağlık Turizmi Sektöründeki Tüm Oyuncuları Bekliyoruz


USTİS Çağrıda Bulundu: Sağlık Turizmi Sektöründeki Tüm Oyuncuları Bekliyoruz

Sağlık turizmi sektörünün en büyük örgütlenmesi olan Uluslar arası Sağlık Turizmcileri İşverenler Sendikası (USTİS), Mart ayında gerçekleşen genel kurulunda sendikanın yönetim organlarını belirledi ve ülke genelinde örgütlenmek için harekete geçti. USTİS Yönetim Kurulu Başkan Vekili seçilen Berkay Tulpar, sektörün tüm paydaşlarını sendikada birleşmeye davet etti. 

Berkay Tulpar

Berkay Tulpar; " Sağlık turizmi sektörü sadece sağlık konusuyla ilgilenen ya da sadece turizmle ilgilenen sektörlerden oluşmuyor. Aksine birçok sektörün temsilcisi sağlık turizminin alanına giriyor. Yani USTİS üyeleri sadece hastane sahipleri ya da otelciler ve seyahat acentaları ile sınırlı değil. Ulusal ve uluslararası arenada sektörün tanıtımını yapanlar, sağlık turizmi için ülkemize gelenlerin ulaşım, konaklama, gezi, sigorta, oluşabilecek hukuki işlemleri ve her türlü ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri sunanlar da USTİS üyesi olabilirler. Biz sektörün tüm oyuncularını USTİS çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi.

Yerli ve Yabancı Turistleri Türkiye'ye Davet Ediyoruz

Tulpar, sağlık turizminden yararlanmak isteyen yerli ve yabancı turistleri Türkiye'ye beklediklerini dile getirdi ve ekledi; " Sağlık turizmi tanımlaması içine termal tesisler de giriyor, saç ekimi de giriyor. Aynı şekilde by-pass ameliyatı da estetik operasyon da sağlık turizmi kapsamında değerlendiriliyor. Kısaca sağlıkla ilgili her türlü hizmet sağlık turizminin konusu. Bu hizmeti almak isteyenler de sağlık turizminden yararlanmak isteyenler sınıflandırmasına giriyor. Bütün dünya biliyor ki; sağlık konusundaki bütün hizmetleri en iyi şekilde veren ülkeler sıralamasında Türkiye en üstlerde yer alıyor. Biz de diyoruz ki; Türkiye olarak sağlık turizmi konusunda merkez olmak istiyoruz.”

Türkiye'nin Hedefi 25 Milyar Dolar

sağlık turizmi hedefi

Dünya sağlık sektörünün 500 milyar dolar büyüklükte olduğunu ve Türkiye'nin şu an 1,5-2 milyar dolar pay aldığının tahmin edildiğini belirten USTİS Yönetim Kurulu Başkan Vekili seçilen Berkay Tulpar; "Elimizde net bir veri yok. Gerçek rakam bunun birkaç katı da olabilir. USTİS olarak öncelikle sektörün gerçek gelirini ortaya koymayı planlıyoruz. Ardından da sektörün bütün potansiyelini devreye sokarak bu rakamın orta vadede 25 milyar dolar seviyesine ulaşması için çalışacağız" dedi.

Berkay Tulpar sözlerini; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'na üye olma kararı aldıklarını ve TİSK'ten alacakları destekle hedeflerine daha güçlü adımlar atacaklarına inandıklarını belirterek tamamladı.


Yayınlanma tarihi: 20/04/2021

-

Son Güncellenme: 20/04/2021

Başa Dön