Üst Göz Kapağı Dolgusunu Duydunuz Mu?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Üst Göz Kapağı Dolgusunu Duydunuz Mu?

Estetik cerrahiye, estetik uygulamalara ilgi tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Teknoloji ilerledikçe geliştirilen formüller ise, yüz bölgesinde şahane sonuçların alınmasını sağlıyor. 

Özellikle Y kuşağı olarak geçen 1981 ile 1997 yılları arasında doğan kişiler, medikal estetik uygulamalardan en fazla faydalanan kişiler oluyorlar ve yüzlerinde beliren form kayıplarına, kendilerince kusurlu buldukları bölgelere ameliyatsız bir şekilde çareler arıyorlar.

Bu haliyle daha evvel duymadığımız uygulamalar ortaya çıkıyor zira yüz totalini ilgilendiren ve etkileyen her bölgeye müdahale ederek arzu edilen sonucu almak mümkün.

İşte bunlardan bir tanesi ise üst göz kapağı dolgusu. Yeniben’e ise bu uygulama hakkında sevgili doktorumuz Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat açıklamalar yaptı:
Gokce Haspolat
“Ameliyatsız göz kapağı estetiği deyince aklımıza hemen ya botox ya da plexr uygulaması gelir. Üst göz kapağında ise bu iki uygulama ile farklı sorunlara çareler sunabiliyoruz.

Üstelik size enteresan bir istatistik vermek isterim, botoxun doğuşundan bu yana cerrahi
kaş kaldırma, alın germe gibi operasyonlara olan ilgi önemli ölçüde azaldı ve Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'ne göre Amerika’da popülaritesi %69 oranında düşme kaydetmiş.

Ama görünüşe göre, bir zamanlar 50'li yaşlardaki kadınlar tarafından daha fazla tercih edilirken şimdilerde daha genç olan neslin dikkatini çekiyor.

Hepsi Bella Hadid Yüzünden

Bella HadidAslında hepsi Bella Hadid yüzünden. Gerçekten de, modelin kusursuz kedi bakışı, son yıllarda binlerce kaş kaldırma işlemine çok fazla ilham verdi ve bir başka nokta da dolgun gözkapaklarıydı.

Pandemi De Etkiledi

pandemi ve maskeZorunlu maske takma durumu, yüzün üst üçte birlik kısmına her zamankinden daha fazla odaklanmamızı sağladı. Hastalarımın çoğu daha dolgun, genç, ceylan gibi bakışlar istiyor.

Millennial Yani Y Kuşağı Göz Kapaklarının Etkisini Fark Etti

göz kapağı dolgusu öncesi sonrasıGöz kapağına dolgu uygulamasında, kaşların temelini kemiğin derinliklerine yerleştirilmiş güçlü bir hyaluronik asit dolgu maddesi ile oluşturarak daha fazla yükseklik elde edebiliyoruz. 

Kaşın üstüne veya altına enjekte ederek, tüm alanı doldurabilir, bölmeyi genişletebilir ve kaşı kaldırmak için etkili bir şekilde konumunu yukarı taşıyabiliriz.

Temple dolgusu yani şakak dolgusu ile birlikte hacimlendirme yapılabilir çünkü çökük şakakları yuvarlamak kaşların kuyruklarını kaldırmaya ve desteklemeye yardımcı olur.

Göz kapağı dolgusu gerçek anlamda çökmüş, hacmini kaybetmiş ve tazeliğini yitirmiş göz kapaklarına canlı bir görüntü, yüze ise enerji veriyor."


Yayınlanma tarihi: 03/08/2021

-

Son Güncellenme: 09/10/2023

Başa Dön