Ünlülerin Yarattığı Estetik Trendleri


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Ünlülerin Yarattığı Estetik Trendleri

İtiraf etmek gerekir ki, estetik cerrahi ve medikal estetik uygulamaları artık hayatımızın bir parçası…

Üstelik saç boyatmak, fön çektirmek, göze lens takmak kadar normal ve sıradan hale gelen bir eylem.

Ancak elbette ki estetiğin iyi bir yerde yaptırılması ve uygulamanın sonuçları da son derece önemli. Kitleleri peşinden sürükleyen ünlülerin fikri de bu yönde.

Peki, günümüzde estetik bir trend haline gelinceye dek hangi dünyaca ünlü starlar hangi ameliyatları moda haline getirdi? Buyurun birlikte inceleyelim!

1949 - Marilyn Monroe

marilyn monroe
Marilyn, 1950 yılında vizyona giren The Asphalt Jungle isimli suç filminden hemen önce çenesi için yaptırdığı ameliyatla Hollywood çevresinde bu modayı başlattı.

Çene estetiği ile çenesini törpülettiren Monroe, yüzünü daha karizmatik hale getirdi ve filmlerde onu gören hayranları da bu estetiği yaptırmaya başladı.

1958 - Gary Cooper

gary cooper
50'li yıllarda da estetik sadece kadınların tercih ettiği bir şey değildi. İki Oscar ödüllü oyuncu Gary Cooper, yüz germe operasyonu ile eskisi kadar genç ve yakışıklı görünmeyi başarmıştı.


Bazı insanlar bu yeni halini garipsese de başta Hollywood, sonrasında ise dünyanın geri kalanı erkeklerin daha genç görünmesini sağlayan bu operasyona çabucak alışmıştı.

1970 - Betty White

betty white
Altın Kızlar serisi ile tüm dünyaya kendini sevdiren başarılı komedi oyuncusu Betty White, henüz 45 yaşındayken göz kapağı estetiği yaptırmıştı.


Şu an 99 yaşında olan Emmy ödüllü White, bu estetiğini ilk kez 2011 yılında itiraf etmiş ve o yıl bu ameliyatın çok konuşulmasına katkıda bulunmuştu.

1989 - Tori Spelling

tori spelling
90'lı yıllara damgasını vuran gençlik dizisi 90210'un başrollerinden biri olan Tori Spelling, henüz 16 yaşındayken burun estetiği, 22 yaşında ise meme büyütme ameliyatı olmuştu.


Bu tercihleri sebebiyle Amerikalı genç kızlar arasında estetiği moda haline getirdi.

Aileler önceleri bu durumu garipsese de Amerikan gençlik dergilerinde konu ile ilgili yapılan bilgilendirici içerikler sayesinde estetik konusu herkesçe normalleşti ve benimsendi.

1989 - Cher

cher
“İstersem göğüslerimin uçlarını sırtıma yapıştırırım, bundan kime ne?” gibi herkese kafa tutan cesurca bir açıklama yapan Cher, birkaç farklı estetiğe sahip.

Dünyaca ünlü star hem geçirdiği estetik operasyonlar hem de estetik yaptıran kadınların bunu dilerlerse anlatabilecekleri konusunda açıklamalar yaparak durumu normalleştirdi ve basını da eğitti. Teşekkürler Cher!

2004 - Pamela Anderson

pamela anderson
80'li yıllarda meme büyütme estetiği yaptırması ile gündeme gelen Pamela Anderson, “iri ama diri göğüs modasını" başlatan isim oldu.


Anderson, 2004 yılında meme implantlarını yeniletti. Döneminde kadınların daha büyük ve daha seksi göğüslere sahip olmak istemesinin rol modeli olarak Pamela Anderson’u gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

2011-Nicole Kidman

nicole kidman
Avustralya asıllı ve Oscar ödüllü oyuncu Nicole Kidman, yıllardır güzelliği ile herkesi büyüleyen kadınlardan bir tanesi. Yıllar içerisindeki değişimi ile de gündeme gelen oyuncunun yaptırdığı botoxlar çokça konuşuluyor.


Kidman; “Alnımı ve kaşlarımı gayet iyi oynatıyorum, aksini kim iddia ediyor ki?” diyerek hem botoks yaptırdığını doğruladı hem de bunu gizlemediğini gösterdi.

2015- Kylie Jenner

kylie jenner
Estetikleri ve skandalları ile tüm dünyada tanınan Kardashian ailesinin en küçük üyesi olan Kylie Jenner, "Yok öyle bir şey!" diyerek hakkındaki estetik iddialarını yalanlıyordu.


Daha sonraları konu ile ilgili samimi ve dürüst açıklamalar yapan Kylie, genç kızlar arasında özellikle de dolgun dudak ve dolgun yüz hatları modasını başlatmış oldu.

Artık ince uzun yüz ve hatları belli olmayan sıfır beden vücut modasının tarihe karıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yeniben'de öne çıkan doktor olmak için tıklayınız!


Yayınlanma tarihi: 22/06/2017

-

Son Güncellenme: 26/11/2021

Başa Dön