Türkiye’de Saç Ekimi Yaptırmayı Mı Düşünüyorsunuz? O Zaman Bu Bilgiler Tam Size Göre

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Türkiye’de Saç Ekimi Yaptırmayı Mı Düşünüyorsunuz? O Zaman Bu Bilgiler Tam Size Göre

Ülkemiz Türkiye, yabancı hastalar için, estetik cerrahi ve özellikle saç ekimi konusunda en fazla tercih edilen ülkeler arasında yer alıyor.

Saç ekimini araştıran yabancı hasta seyahat ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bu tür bir tedavinin risklerinin neler olduğunu, güvenli ve etkili bir operasyon şansını en üst düzeye çıkarmak için neler yapması gerektiğini her zaman sorguluyor.

Emphair Saç Ekim Merkezi'ne yabancı hastanın saç ekimi yaptırmadan önce nelere dikkat etmesi gerektiğini sorduk:
Emphair
“Sağlık turizmi, 2021 ile 2027 arasında tahmini yıllık ortalama %12,1 büyüme ile 2020'de 10,1 milyar dolar değerinde bir yükselişe sahip. Üstelik bu yükselişte saç ekiminin önemli bir rol oynadığı ise raporlarda apaçık gösteriliyor.

Hatta bazı raporlar, karantina sırasında birçok erkek ve kadının estetik cerrahi ve saç ekimi için Türkiye‘yi tercih ettiğini vurguluyor.

Dahası karantina kısıtlamalarının gevşetilmesi ve yurtdışına seyahate izin verilmesiyle birlikte, daha fazla insan saç ekimini yurtdışında yaptırma seçeneğini keşfetti ve özellikle de Türkiye’yi de tercih ediyor.

Dünyada Saç Ekimi Yapan Birçok İyi Klinik Olduğunu Biliyoruz. Peki Hangisi Doğru Seçim?

turkey hair transplantNe yazık ki, bazı ülkelerde, düşük fiyatlar ve garantili sonuçlar vaat eden trendden yararlanmak için aslı olmayan sözler de veriliyor.

Saç ekimi, uygun şekilde eğitilmiş bir doktor, saç ekimi uzmanı ve ekibi tarafından yapıldığında, saç dökülmesi için güvenli ve etkili bir çözümdür.

Öncesi ve sonrası saç ekimi sürecini yönetilebilmesi ve yabancı hastanın kendini ülkesine döndüğünde dahi yalnız hissetmemesi için, mutlaka araştırmasını iyi yapması gerekiyor.

Bu nedenle, doğru saç ekimi merkezini belirlemenize yardımcı olacak 4 ipucunu şöyle özetleyebiliriz:

Türkiye’de Saç Ekimi Yaptırmak İsteyen Yabancılar İçin 4 İpucu:

hair transplant1. İzsiz ameliyat sunan saç ekimi merkezlerinden kaçının. İyi gizlenmiş olsa bile her zaman bir miktar yara izi olacaktır.

2. Saç ekimi yapılmadan önce için kafa derisinin nasıl uyuşturulduğu konusunda açıklama isteyin.

3. Maksimum, sınırsız veya abartılı greft sayıları sunan kliniklerde dikkatli olun. Çünkü bu kadar büyük greft sayılarının bir tek seansta yapılması önemli riskler taşır.

4. Saç ekimini “diş beyazlatma” gibi diğer estetik prosedürlerle birlikte bir paketin parçası olarak sunan kliniklerde dikkatli olun.

Türkiye’de Saç Ekimi Yaptırmak İsteyen Yabancıların Sorgulaması Gereken 10 Soru:

Türkiye1. Saç ekiminden önce uygulamayı yapacak uzmanla görüşüp görüşmeyeceğinizi sorun.

2. Saç ekimi uzmanının kim olduğunu, niteliklerinin ve deneyimlerinin neler olduğunu sorun ve mutlaka araştırma yaparak doğrulayın

3. İşlemden kimin sorumlu olacağını sorun ve saç ekiminin hangi bölümlerinin kimler tarafından yapılacağını öğrenin. Zira saç ekimi bir ekip işidir ve tüm ekibin iyi olması gerekir.

4. Saç ekimi merkezinin bir sağlık kurumuna kayıtlı olup olmadığını sorgulayın.

5. Bakımınızla ilgilenen doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarının hangi dili kullanacağını ve tıbbi notlarınızın hangi dilde olacağını öğrenin.

6. Herhangi bir gizli maliyet olup olmadığını öğrenin, anlaştığınız fiyat dışında herhangi bir ödeme yapacak mısınız?

7. İşlem sırasında ciddi komplikasyonlar ortaya çıkarsa, klinik bu acil durumla nasıl başa çıkacak?

8. Ülkenize ne zaman geri döneceksiniz? Türkiye’de kaç gün kalmanız gerekiyor?

9. Ülkenize geri döndükten sonra iyileşme döneminizde kafanıza takılan her türlü soruyu cevaplayacak bir ekip üyesi olacak mı?

10. Tüm bunlar dışında Yeniben’de bulunan saç ekimi hakkında sorulan soruları ve verilen cevapları incelemek için şu (Emphair sayfasına link verilecek)sayfaya göz atabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 16/09/2022

-

Son Güncellenme: 16/09/2022

Başa Dön