Türkiye'de ilk kez "Estetik Morfoloji ve Materyal" Eğitimi Verildi

Gülüş Tasarımı
Gülüş Tasarımı tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Türkiye'de ilk kez "Estetik Morfoloji ve Materyal" Eğitimi Verildi

Türkiye’de ilk kez Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde “Estetik Morfoloji ve Materyal” dersi başladı.
dişçilikte heykel dersiDersin önemini vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, üniversitenin bu konuya öncülük ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Emine Berika İpekbayrak de diş yapmanın bir tasarım olduğunu ve diş hekimliği eğitiminde sanatın de yer alması gerektiğini vurguladı.

İpekbayrak; “Bu eğitim hastayla ilişki ve empati kurulmasında yararlı olacak. Diş tasarımında birtakım normlar mevcut, o normları teorik olarak işledikten sonra uygulama eğitimi vererek dersi pekiştiriyoruz.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi, Diş Hekimliği Eğitiminde Öncü Olmayı Hedefliyor 

üsküdar diş hekimliği
Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz: “Diş morfolojisini öğrenmek heykel yapmak gibidir” de ve ekledi;

“Dersin müfredatı geçmişten gelen hocaların vizyonuyla ortaya kondu. Bu alanı tek bir ders olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çünkü bu ders sanat alanında yalnızca küçük bir parçayı oluşturuyor.

Diş hekimliği çok uzun yıllardır aynı sistematikle veriliyor. Klasik eğitim anlayışı günümüzde yeterli değil. Çağdaş akımların takip edilmesi, görsel üç boyutlu algılama ve uzamsallığı görme ile bunun motiveyle gelişmesi alanında ciddi eksikler var.

Sanat alanında büyük bir eksiği dolduracak olan bu dersin amacı, öğrencilere hobi edindirmek değil. Asıl hedef sanatın diş hekimliği açısından kullanılmasıdır.”

Kurul Dersi Olarak Tıp Fakültesiyle Aynı Dersi Alacaklar

diş hekimliği heykel dersiProf. Dr. İbrahim Berk Bellaz; “Diş hekimlerinin birer hekim olarak hastalara karşı ciddi sorumlulukları var. Fakat 21. Yüzyıl gibi modern bir çağda etik açıdan Orta Çağı yaşadığımızı söyleyebilirim.

Bu nedenle etik değerlerin yükselmesi ve uygulanması gerekiyor. Bu alandaki açığı kapatmak amacıyla Etik ve Deontoloji dersini uygulamaya koyduk.

Ayrıca öğrencilerimiz tıp fakültesinin aldığı bütün kurul derslerini Diş Hekimliği olarak birebir alıyor. Bu eğitimler alınmazsa hekimlik alanında eksiklikler ortaya çıkıyor.” dedi.

İlk Defa Çamurla Çalışmalar Yapıldı

çamurla çalışma
Prof. Dr. Emine Berika İpekbayrak, öğrenciler üzerindeki gözlemleri ve morfoloji dersinden bahsetti.

İpekbayrak; “Bu alanda yapılan çalışmalarda genelde bir diş, sabunu yontarak ortaya konuyor. Fakat biz ilk kez çamurla çalışmalar yaptık. Derslerde morfoloji uygulamasını bizzat yaptırıyorum.” dedi.

Yeniben'de Gülüş Estetiği tedavisinde öne çıkan doktor olmak için tıklayınız!


Yayınlanma tarihi: 11/11/2021

-

Son Güncellenme: 11/11/2021

Başa Dön