Türkiye İlk Sıralara Girdi

Saç Ekimi
Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Türkiye İlk Sıralara Girdi

Memurlar.net’de yer alan haberde, İspanya medyasına göre Türkiye, estetik operasyonlardaki başarıları dolayısıyla dünyanın en önemli 10 medikal turizm ülkesi arasına girdi.

türkiyede sağlık turizmi

İspanyol haber ajansı Europa Press'in servis ettiği habere göre, son yıllarda gelişen teknoloji ile Türkiye, dünyanın en çok talep edilen saç ekim tedavisi merkezi haline geldi.

Haberde Türkiye'nin saç ekimi merkezlerinin gösterdiği üstün başarı sayesinde dünyanın en önemli 10 medikal turizm ülkesi arasına girdiği belirtildi.

Estetik amaçlı olarak ülkemizi ziyaret eden turistlerin ülkelerine memnun dönmesinin ise ilgiyi arttırdığı ifade edildi.

saç ekimi

Başarının üç ana nedeni ise; rekabetçi fiyatlar, kısa bekleme süreleri ve tedavilerin kalitesi olarak gösteriliyor.

Müşterinin bütçesini kontrol edip randevuları yapabilmesi ise saniyelerini alıyor.

Medikal turizmin artması Türk hükümetinin yabancı hastalara tıbbi ve estetik tedaviler sunan şirketleri düzenli hale getirmek için önlemler almasını sağlaması da güvenilirliği artırdı.

Bu nedenle, tüm medikal seyahat acenteleri, 2018'in sonuna kadar Türk Seyahat Acenteleri Derneği'ne üye olmak ve akredite olmak zorunda bırakıldı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı'na göre, 2023 yılında 2 milyon insanın tıbbi nedenlerden dolayı Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu nedenle hükümet, uygulamaları teşvik ediyor. Sadece geçen yıl, 746 bin kişi tıbbi amaçlı veya estetik tedavi için Türkiye'yi ziyaret etmişti.

saç ekimi

Türkiye'de saç ekiminde geçen yıl gerçekleştirilen toplam 180 bin operasyon en popüler tedavi yöntemi oldu.

Diğer tıbbi müdahaleler ise plastik cerrahi ameliyatları, diş estetiği, fertilizasyon, obezite tedavisi, ortopedi, kardiyoloji, onkoloji ve beyin ameliyatları olarak sıralandı


Yayınlanma tarihi: 10/09/2018

-

Son Güncellenme: 04/10/2023

Başa Dön