Tüp Mide Ameliyatı Olmaya Karar Verme Sürecim

Mide Küçültme (Tüp Mide)
Mide Küçültme (Tüp Mide) tedavisinde öne çıkan merkezler

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Tüp Mide Ameliyatı Olmaya Karar Verme Sürecim

Tüp mide ameliyatı olan ve sonucundan memnun kalan Gözde Tellioğlu, karar verme aşaması ve genel olarak süreçle ilgili bilgilerini kendi cümleleri ile paylaştı.

Ameliyat olma fikrine son 2 yıldır sahiptim ancak ailem bu fikre hiç sıcak bakmıyor ve desteklemiyorlardı. Beni sürekli vazgeçiriyorlardı. Aileme de hak veriyorum çünkü sosyal medyada yalan yanlış pek çok kötü haberle karşılaşıyorduk. Aynı durumda ben olsam belki ben de onlara engel olmaya çalışabilirdim.

 

Tip 2 Diyabet Teşhisi

tip 2 diyabet

Nihayet bundan 2 yıl evvel bana tip 2 diyabet teşhisi kondu ve durum daha ciddiye bindi. Tedavi gereği bir şeker hapı kullanmaya başladım. Bu hap insülinimi yaklaşık 10 birim kadar indirdi ancak 1 ay içerisinde 98 kiloya kadar çıkmama sebep oldu.

Son 2 yılda emekle verdiğim 15 kilonun tamamını geri aldım ve artık dayanamadığım bir noktaya geldim. Tüp mide ameliyatı olabilmek için deyim yerindeyse aileme yalvardım. Onlar da her geçen gün daha da kötüye giden yeme bozukluğu ve psikolojimi görünce duruma kayıtsız kalamadılar ve artık kararımı desteklemeye başladılar.

 

“Kime Ameliyat Olacaktım?”

obez ve mutsuz kadın

Karar ve onay kısmından sonra sıra daha önemli bir konuya geldi. Kime ameliyat olacaktım! Şu anda bu operasyonu gerçekleştiren o kadar çok doktor var ki...

Obezite cerrahisine ilgi duyan ve biraz olsun araştıran herkes bilir, sosyal medyada çok tanınan birkaç doktor vardır. Ancak nedendir bilmem o doktorları seçmek istemedim. Hatta bazı doktorlara ameliyat olmuş tanıdıklarım dahi vardı.

Önceki yaz Amerika tatilinde Ankara’lı bir aile ile tanıştık ve konu her zamanki gibi kilo problemine geldi. İstanbulbariatrics ismini ilk kez o esnada duydum.

Ertuğrul abi akrabalarından 8 kişinin burada ameliyat olduğundan ve çok memnun kaldıklarından bahsetti. O zaman ismi aklıma yazdım.

 

İlk Doktor Ziyareti

obez ve mutsuz kadın

Tatilden dönüşte doktor araştırmaya ve bulduklarımı ziyaret etmeye başladım. İlk seferde medyada epey popüler olan bir doktoru ziyaret ettik fakat hiç içim ısınmadı. Yaklaşımlarından hoşlanmadık ve tahlillerimi dahi istemeden ameliyatımı yapabileceklerini söylemeleri olumsuz karar vermemizde büyük rol oynadı.

Ardından İstanbulbariatrics ismini hatırladım ve randevu alıp görüşmeye gittik. Koordinatörleri tarafından çok güzel karşılandık ve tüm detaylar hakkında bilgilendirildik. Daha sonra doktorum olacak Mehmet Ali Yerdel ile tanıştım.

 

“En Önemlisi Güven Vermeleri”

obez kadın muayene

Ekipçe oldukça ilgiliydiler ve kendimi çok değerli hissettim. Benim için en önemlisi güven vermeleriydi. Doktorum uzun uzun yıllardır neler yaşadığımı ve neden bu ameliyı yaptırmak istediğimi anlattırdı. Eğer Mehmet Hoca ikna olmasaydı sırf para kazanmak için bu ameliyatı yapmazdı, bunu anladım.

Bana; “Şimdi sana vereceğimiz testleri yaptıracaksın eğer sonuçların olman gerektiğini onaylıyorsa biz seni ameliyat ederiz” dedi. Testlerim yapıldıktan sonra operasyonum onaylandı ve 1 ay sonrası için randevum verildi.

 

Neden İstanbulbariatrics?

gözde tellioğlu

İstanbulbariatrics’i seçmemin sebeplerini şu şekilde sıralayabilirim; kliniğe girer girmez çalışanlar tarafından güler yüzle karşılandım, hayat boyu ücretsiz diyetisyen ve psikolog desteği alabileceğim söylendi. Ayrıca 3 tane başarılı doktorun ameliyata girecek olması, ilgi ve alakaları, size kendinizi değerli hissettirmeleri de cabası.

Bu yazıyı operasyonu gerçekleştiren yeri övmek için yazmadım, sözlerimin tamamı kendi öz düşüncelerimdir. Benim gibi tecrübelere sahip insanlara yardımcı olmak istedim ve seçtiğim kurumu kesinlikle tavsiye ediyorum.

Son olarak şunu eklemek isterim. Tüp mide ameliyatında normal işlemler haricinde doktorların elle de mideye dikiş yapmaları gerekir ve bu esnada kaçak ihtimali olduğu herkesce bilinir. Ben dahil hastaların en çok korktuğu komplikasyondur. Bahsettiğim dikiş ile mideye çift dikiş atılmış oluyor. Doktorum Prof. Mehmet Ali Yerdel ve ameliyatıma giren diğer 2 genel cerrah sayesinde ben bu konuyu da sorunsuz atlattım.

İşte benim hikayem de bu şekilde... Benden size tavsiye; operasyonu nerede olursanız olun mutlaka çok iyi araştırın ve en içinize sinen yeri seçin. Çünkü hayatınız boyunca ameliyat olduğunuz yer ile iletişim içerisinde olacaksınız.

Podcast


Yayınlanma tarihi: 27/07/2021

-

Son Güncellenme: 04/08/2021

Başa Dön