“Tüm anatomiler benzerdir ancak her yüz farklıdır”

Burun Estetiği

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

“Tüm anatomiler benzerdir ancak her yüz farklıdır”

Yeniben Özel Röportaj: Dr. Rod J. Rohrich

Dr. Rod J. Rohrich,  Teksas'taki Dallas Plastik Cerrahi Enstitüsü'nde küresel bir klinik pratiği olan, uluslararası üne sahip, saygın ve yetenekli bir plastik cerrahtır.

Kendisi aynı zamanda Baylor Tıp Fakültesi'nde Plastik Cerrahi Klinik Profesörüdür.

American Board of Plastic Surgery tarafından kurul sertifikasına sahiptir ve ABD'deki plastik cerrahi alanındaki kilit profesyonel organizasyonların çoğuna liderlik etmiştir.

Dr. Rohrich, meslektaşları tarafından bu çağın en etkili hekim ve plastik cerrahlarından biri olarak onurlandırıldı.

Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'nin (dünyadaki en büyük kurul sertifikalı plastik cerrahlar grubu) Başkanı olarak görev yaptı; Plastik Cerrahi Akademik Başkanları Derneği Başkanı; Rinoplasti Derneği'nin başkanı ve kurucu üyesi; Dallas Plastik Cerrahlar Derneği Başkanı ve Teksas Plastik Cerrahlar Derneği Başkanı.

Ayrıca ABD'deki akredite plastik cerrahi eğitim programlarının kalitesini izleyen kilit grup olan Plastik Cerrahi İkametgahı İnceleme Komitesi'ne başkanlık etti.

Ayrıca plastik cerrahlara kurul sertifikası veren Amerikan Plastik Cerrahi Kurulu'nun Sözlü Sınavının Direktörü ve Başkanı olarak görev yaptı. Hem ulusal hem de uluslararası plastik ve kozmetik cerrahi alanında çok sayıda onur ödülü aldı.

Kapsamlı cerrahi uzmanlığına ve yeteneklerine ek olarak, UT Southwestern'deki Plastik Cerrahi Bölümü'nün eski bir profesörü / başkanıdır ve UT Southwestern Tıp Merkezi'nde Seçkin Öğretim Profesörü olarak atanan ilk plastik cerrahtır.

Dr. Rohrich başkanlık görevindeyken, bölümü ABD'deki en büyük ve akademik açıdan en üretken plastik cerrahi departmanının yanı sıra plastik cerrahi alanında en iyi ihtisas bölümüne dönüştürdü.

Plastik cerrahi alanında yüzlerce yenilikçi akademik yayına imza atmıştır.

Önde gelen plastik cerrahi dergisi Journal of Plastic and Reconstructive Surgery'nin (PRS) Genel Yayın Yönetmeni olarak, PRS'yi plastik cerrahi alanında dünya çapında en iyi ve en saygın hakemli dergiye dönüştürmüştür.

Dr. Rohrich ayrıca Kuzey Amerika'daki ilk açık erişimli hakemli plastik cerrahi dergisinin - PRS Global Open'ı geliştirdi ve baş editörü olarak görev yapıyor.

Dr. Rod J. Rohrich, röportajımı kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İşte sizin için hazırladığım kısacık 3 soru:

1- Bugüne kadar tamamladığınız en zorlu prosedür nedir?

  Teşekkürler, Emel, Bugüne kadar yaptığım ve beni zorlayan vaka, 8 x revizyon burun estetiğii idi.

2- Plastik Cerrah olmak için size ilham veren nedir?

  Sanat ve cerrahinin bir arada olduğu mükemmellik tutkusu

3- Siz bir yüz germe gurususunuz! Hangi etnisitenin yüz anatomisini daha çok seviyorsunuz merak ediyorum? Ve lütfen erken cilt yaşlanmasını azaltmak için Türk halkına bazı ipuçları söyleyin.

Tüm anatomiler benzerdir ancak her yüz farklıdır, bu yüzden gençliklerini yeniden canlandırmak, yeniden şekillendirmek ve kendilerini değiştirmeden tekrar eski hallerine getirmek için yaşlanan kişileri genç güzelliğiyle kişiselleştirmek gerekir!


Yayınlanma tarihi: 23/12/2020

-

Son Güncellenme: 29/12/2022

Başa Dön