TPRECD'in "15. Plastik Cerrahi Asistan Okulu" Antalya'da Yapıldı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

TPRECD'in "15. Plastik Cerrahi Asistan Okulu" Antalya'da Yapıldı

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin (TPRECD) bu yıl 15'incisini düzenlediği "Plastik Cerrahi Asistan Okulu’nda kıdemli asistanlar bir araya geldiler.

Antalya Belek’te yapılan organizasyonda, farklı üniversitelerde eğitim gören 49 kıdemli asistana, alanında uzman öğretim üyeleri plastik cerrahi alanındaki güncel gelişmeleri ve tecrübelerini paylaştı, olası komplikasyonları anlattı.

Müfredatta Olan Bilgilerin Pekiştirilmesi İçin Bu Okul Önemli

Prof. Dr. Cenk DemirdöverTPRECD Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver bu yıl 2. kez "Plastik Cerrahi Asistan Okulu" düzenlediklerini, ilkinde yeni başlayan asistanlara plastik cerrahinin temel tekniklerini anlattıklarını ifade etti.

İkincisinde ise deneyimli hocaların bilgi aktarımlarının yapıldığını vurgulayan Demirdöver, "Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen deneyimli hocalarımız bilgilerini paylaşıyor.

Müfredatta olan bilgilerin pekiştirilmesi için bu okul önemli." diye konuştu. Derneğin Bilimsel İşler Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ersoy Konaş ise Türkiye'nin dört bir yanında eğitim alan plastik cerrah adaylarını bir araya getirdiklerini ve çok mutlu olduklarını açıkladı.

Türkiye'deki Plastik Cerrahi Eğitimini Standardize Etmeye Çalışıyoruz

pilastik cerrahi asistanıYoğun eğitim kampı oluşturduklarının altını çizen Konaş, "Türkiye'deki plastik cerrahi eğitimini standardize etmeye çalışıyoruz. Hem güncel bilgiler hem uzun yılların tecrübeleri paylaşılıyor.

Zor vakalar, komplikasyonlara yönelik eğitim veriliyor. Asistanların kusursuz plastik cerrahlar olarak halkımıza hizmet etmelerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.


Yayınlanma tarihi: 19/04/2023

-

Son Güncellenme: 19/04/2023

Başa Dön