Total Yüz Gençleştirme

Yüz Germe

Ece Yalçın tarafından yazılmış, Op. Dr. Berat Çiğdem tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Total Yüz Gençleştirme Hakkında Merak Ettikleriniz

Yaşlanmanın etkileri her ciltte farklı zamanlarda ve değişik derecelerde ortaya çıkıyor. Total yüz gençleştirme ise bu etkileri görmeye başlayan kadın ve erkekler için tatmin edici sonuçlar sağlayan bir işlem serisi.

Genetik faktörler, güneş, yer çekimi ve beslenme şekli gibi etkenlerle değişen cildimiz belli bir süre sonra esnekliğini kaybediyor. Gıdı, yanak, ağız çevresi ve göz kapağı bölgesinde sarkmalar, gözaltı şişlikleri, yanaklarda hacim kaybı gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Belirtilen sorunların tamamı ise yüz gençleştirme planlamasıyla ortadan kaldırılabiliyor.

Zamanın ve doğanın etkilerine karşı koyan bu sihirli dokunuşun detaylarını Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Berat Çiğdem anlatıyor:

Total Yüz Gençleştirme Nedir?

"Şakaklar, kaşlar ve ağız kenarları zaman içinde düşerek kişinin ifadesini yorgun ve mutsuz hale getiriyor. Bu durumda total yüz gençleştirme dediğimiz kombine ameliyatlarla bu bölgelerdeki sorunları gideriyoruz.

İşlem sonrasında cilt dokularının tamamı eski yerine geldiği için çok başarılı bir görünüm elde ediyoruz. Kişi yıllar önceki haline geri dönüyor ve yaşıtlarına göre hep 15 yaş daha genç görünüyor."
 

Total Yüz Gençleştirmede Uygulanan Kombine Ameliyatlar Hangileri?

total yüz gençleştirme uygulamaları

“Yüz gençleştirme için kullandığımız en etkili yöntem endoskopik yüz germe ameliyatı. Hasta genel anestezi altındayken saç çizgisinin altına gizlenmiş 1 santimlik kesiler vasıtasıyla yüzün tüm dokularını aynı anda çekiyoruz. Bu şekilde hem iyileşme süresi çok kısa oluyor hem de ameliyat izi görünmüyor.

Bu işlemin ardından göz çevresinde istenen sonucu elde edememişsek ayrıca üst ve alt göz kapağı estetiği uyguluyoruz. Eğer yüzde hacim kaybı fazlaysa yağ enjeksiyonları ile dolgu yapıyoruz. Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan bir dudak problemi mevcutsa, içeri dönen üst dudak için dudak kaldırma işlemini gerçekleştiriyoruz.

Endoskopik yüz germe esnasında açılan kesiler boyun bölgesini germeye yetmediği için eğer gerekliyse, oraya ayrı bir boyun germe ameliyatı uyguluyoruz. Son olarak da parlaklığını ve kalitesini arttırmak için cilde hyaluronik asit ya da kolajen enjekte ediyoruz.”
 

Total Yüz Gençleştirmenin Avantajları Nelerdir?

“Bu ameliyatın en önemli avantajı, yüzün tüm dokularını birlikte çektiğimiz içinsonuçlarının kalıcı ve doğal olması. Kişiyi 15 yıl önceki haline geri götürüyor. Diğer askı işlemleri klinik ortamda gerçekleştirilebiliyor ancak sonuçlar kalıcı değil.

Diğer önemli avantajı ise ameliyat izinin belli olmaması ve iyileşme sürecinin rahat geçmesi. Bu ameliyat bölgesel olarak, sadece gözler için de uygulanıyor. Badem göz estetiği olarak bilinen işlemde yalnızca kaşlar ve göz çevresi istenen seviyeye çekiliyor.

Son olarak, yüzde mevcut bir asimetri varsa bu işlem esnasında giderilebiliyor.”
 

Total Yüz Gençleştirme Kimlere Yapılabilir?

gençleşme

“Total yüz gençleştirme ameliyatı için belli bir yaşa kadar beklemek gerekmiyor. Kişi aynaya baktığı zamanki görünümünü beğenmiyorsa ve yüzündeki ifadeden memnun değilse 35-45 yaş aralığında da bu işlemi tercih edebilir.”


Yayınlanma tarihi: 19/04/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön