Tıraşsız Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Tıraşsız Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi, sadece erkekler için değil, kadınlar için de son derece önemli bir kaybın tekrar yerine konmasını sağlayan, gelişmiş bir tıbbı tedavi şeklidir. Fakat saç ekimi yapılırken saçların tıraşlanıyor olması, özellikle kadınların ve elbette erkeklerin de saç ekimine olan yaklaşımını değiştiriyor.

Yeniben’e girerek araştırma yapan pek çok insan da “traşsız saç ekimi” araması gerçekleştiriyor. Tıraşsız saç ekimi hakkında Emphair Saç Ekimi Merkezi ayrıntılı bilgiler verdi:


Emphair whatsapp butonu

“Tıpkı dediğiniz gibi, tıraşsız saç ekimini arayan ve talep eden çok insan var, bu durum FUE tekniğindeki son gelişmeler sayesinde, tıraşsız saç ekimi tekniği olan Long Hair FUE saç ekimiyle gerçekleşebiliyor.

Erkek ya da kadın fark etmez, saçın insan psikolojisi üzerine etkileri tartışılmaz, işte bu sebeple saç ekimi yaptırmayı düşünen pek çok insan da, tedavi sırasında mevcut saçlarının da tıraşlanacak olmasına tahammül edemiyor, istemiyor. Bunun altında hem sosyal, hem de estetik kaygılar var ve anlaşılabilir bir durum aslında.

Long Hair FUE tekniği olarak ifade ettiğimiz tıraşsız saç ekimi, saçlarını tıraş etmek istemeyen hastalar için uygundur. Bu sayede saç ektirmek isteyenler mevcut saçlarından olmadan saç çizgilerini eski haline getirebilir veya fark edilmeden minimum saç dökülmesini tedavi ettirebilirler.

tıraşsız saç ekimi yapılabilir mi

Klasik anlamda FUE Saç Ekimi ile Uzun Saça Saç Ekimi FUE arasındaki temel fark, uygulamanın saçlar tıraş edilmeden yapılmasıdır. Sonrasında ertesi gün işe gidilebilir, sosyal hayata geçiş yapılabilir.

FUE’de olduğu gibi, sıklıkla başın arkasından, iki kulak arası alandan greftler tek tek çıkarılır. Bu tedavi şekilde oldukça hassas davranmak gerekir ve sağlıklı greftlerin doğru şekilde çıkarılması ve naklinin sağlanması için dikkat gerektirir. Standart FUE prosedüründe olduğu gibi, saç 1 sene içinde uzar. Saç uzaması kademeli olduğu için çoğu insan değişikliği fark etmez bile.

tıraşsız saç ekiminin avantajları

Tıraşsız saç ekiminin avantajlarına bakalım şimdi. Uzun Saç FUE Saç Ekimi kısa sürede hacimli saçlara sahip olmak isteyen hastalar için uyguladığımız bir ekim tekniğidir.

Bu ekim tekniği, en çok 15 ila 20 gün içinde evlilik, nişan ya da özel, önemli bir olaya katılmak zorunda olanlar için uygundur. Bu ameliyattan sonra saçlar genellikle 3 ay içinde dökülmeye başlar ancak yeniden uzama süreci normal FUE tekniğiyle aynıdır.

Tıraşsız saç ekiminde alıcı veya donör bölgeye tıraş yapmayız. Greftin çıkarılmasını ve yerleştirilmesini kolaylaştırmak için tüm kılların tıraş edilmesi gereken geleneksel FUE'den işte bu noktada ayrışır. Tıraşsız saç ekiminin en büyük avantajı bekleme süresini ve fark edilirliği azaltmasıdır. Hastalar saçları uzun olduğu için mevcut saçları ile kızarıklık ve kabuklanmaları da gizleyebilme şansına sahiptir.

Özetlemek gerekirse: Tıraşsız saç ekimi, saçlarını tıraş etmek istemeyen erkekler ve kadınlar için, saç ekimi operasyonlarını gizlemek isteyen insanlar için, saç büyümesini ve tam iyileşmeyi beklemek için yeterli zamanı olmayan kişiler için uygundur.”

 


Yayınlanma tarihi: 02/03/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön