Tepeye Saç Ekimi Yapılmalı Mı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Tepeye Saç Ekimi Yapılmalı Mı?

Saç ekimi erkek tipi saç dökülme sorunu yaşayanlar için, günümüz koşullarında altın standart olarak geçiyor. Özellikle erkeklerin yoğun olarak yaşadığı bu sorunda saç çizgisinin gerilemesi ve tepe bölgesinde açılmalar yaşanıyor.

Özellikle tepe bölgesine yapılan saç ekimini ve yapılan planlama dahilinde dikkat edilmesi gereken detayları Emphair Saç Ekim Merkezi anlatıyor:

Emphair whatsapp butonu

“Tepe bölgesi olarak anılan taç bölgesi, genellikle erkek tipi saç dökülmesinden yani androjenik alopesiden etkilenen bir bölgedir. Bu nedenle hastalar sıklıkla bu bölgeye saç ekimi yapılmasını özellikle isterler. Hatta muayene sırasında hastalarımız tarafından en fazla talep edilen konular arasında yer alır.

Evet, bu, erkek tipi saç dökülmesinden etkilenen bir alandır ve bu nedenle saç ekimi ile tedavi edilebilir fakat bazı ayrıntıları da gözden kaçırmamakta fayda var.

Taç yani tepe bölgesi, birçok hasta için önemli olmasına rağmen, saç ekimi söz konusu olduğunda genellikle estetik duruş olarak daha az önemli bir alandır. Saç çizgisi ve ön kafa derisi gibi oldukça görünür bölgelere kıyasla, çoğu normal senaryoda tepe alanı aşırı derecede fark edilmez.

Tepe bölgesi kafa derisinde çok yüksekte ve başın arkasına yakın bir yerde bulunuyor, bu yüzden çoğu insan onu gerçekten görmüyor. Saç çizgisi veya ön kafa derisi için aynı şey söylenemez. Bu nedenle, odak noktası her zaman insanların direkt bakış alanı içerisinde olan saç çizgisi olmalıdır.


tepe bölgesinden saç dökülmesiBizler saç ekimi yaparken elbette her iki alanı da ele alırız, saç ekimine önden başlamak ve tepeye kadar çalışmak daha iyidir. Bu şekilde, greftlerinizin bitme ihtimali düşünülerek, daha görünür olan saç çizgisi, ön kafa derisi ve orta kafa derisi bölgeleri ilk önce yapılır.

“Ama bu neden önemli? Neden hepsi aynı anda yapılamıyor veya neden ilk önce tepe bölgesine saç ekimi yapılamıyor? “gibi soruların cevabına bakalım şimdi.


emphair saç ekimi öncesi sonrasıDonör bölge iki kulak arası başın arka kısmındaki alandır. Sınırlı sayıda folikül barındırır. Bir hasta saçlarını agresif bir şekilde kaybederse, tüm kafa derisini kaplayacak kadar ömür boyu yeterli greft bulunmayacaktır.

Sınırlı bir donör bölgeniz varsa kendinize şu soruyu sormalısınız: Tüm donörümü tepe bölgesini kapatmak için kullanırsam ve sonra saç çizgim çok gerilerse, neye benzeyeceğim? Cevabı çok basit, doğal bir görünümünüz olmayacak.

Önünde neredeyse hiç saçı olmayan çok dolgun, kalın bir tepe bölgesine sahip bir kafa, doğada gördüğümüz bir şey değildir. Bununla birlikte, kalın, tam cepheli ve ince tepe bölgesine sahip erkekler doğal olarak gördüğümüz bir şeydir.

Ve bu nedenle, sınırlı donör alanınız varsa ve kafa derisinin yalnızca bir bölgesi kapanabiliyorsa, burada saç çizgisini oluşturmak çok daha önemlidir. Tepe bölgeniz tamamen incelse bile bu doğal görünecektir.

Kişinin saç dökülmesinin nasıl ilerleyeceğini tahmin etmek zordur ve önce cepheye yeterli donör olduğundan emin olmak her zaman akıllıca olacaktır.

Özellikle genç saç ekimi adayları için şunu söylemekte fayda var. Tepe bölgesine saç ekimi düşünülmeden önce dikkatlice bir planlama yapılmalıdır.

Genç bir erkek için “kelleşmiş bir tepe bölgesi” psikolojik olarak zor olsa da, en doğru seçimi yapmak önemlidir. Agresif saç dökülmesi ve belirli sayıda greftleri olan hastaların stratejik olarak hareket etmesi ve greftleri akıllıca kullanması gerekir.

Tepe bölgesi saç ekimi, kısmen zor bir konudur. İlerleme eğilimindedir ve dairesel bir deseni vardır. Tepe bölgesinin kıvrımlı “sarmal” deseni, onu kafa derisinin doğal olarak daha ince ve daha şeffaf bir bölgesi haline getirir.

Erkek tipi saç dökülmesi olmayan kişilerde bile tacın belirli kısımlarında hala gözle görülür boşluklar ve daha ince alanlar vardır.

Ayrıca tepe bölgesinde kan dolaşımı zayıftır ve buna bağlı olarak da bu alana ekilen saçların daha zor tutunduğunu gözlemleriz ayrıca saç ekimi sonrası en fazla bu alanda kayıplar yaşanır.

Emphair Saç Ekimi Merkezi olarak, hastalarımıza bu şekilde bir açıklama, bilgilendirme yaparak yaşanabilecekleri öngörümüzle hastalarımıza söyleyerek ve elbette doğru bir planlama dahilinde tepe bölgesine saç ekimi yapıyoruz.”


Yayınlanma tarihi: 31/03/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön