Tepe Bölgesi Saç Ekimine Uygun Mu?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Tepe Bölgesi Saç Ekimine Uygun Mu?

Erkek tipi saç dökülmesi dendiği zaman klasik anlamda gerileyen bir saç çizgisi, açılan alın ve şakak bölgesini düşünürüz. Peki ya tepe bölgesi?

Vertex ya da taç bölgesi olarak da geçen bu alana saç ekiminin nasıl yapıldığını Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Emphair whatsapp
Ön saç dökülmesi, belirttiğiniz gibi kişinin kendisi tarafından aynada görülür fakat Vertex saç dökülmesi, başkaları tarafından yapılan yorumlarla anlaşılır zira aynada bu kısma çok odaklanamayız. 

Bu büyük bir memnuniyetsizliğe yol açabilir.

Vertex Saç Dökülmesine Saç Ekimi Planlaması

vertex saç ekimi planlamasıVertekste saç dökülmesi bir helezon şeklinde ilerler. Saç dökülmesi oluşan bu alanda kontrollü bir şekilde ekim yapılmalıdır ve doğal şekli bozulmadan yine helezon elde edilmelidir.

Tepe bölgesi geniş bir alandır ve bu çok sayıda greft anlamına gelir. Bir de saçların taranma şeklini düşünün şimdi. Saçlarımız önde iken tarandığında saçlar aynı yöne gider ve üst üste yığılır.

Bu yığma etkisi tepe noktasında gerçekleşmez ve bu nedenle tepe noktasındaki aynı sayıda greft ön taraf kadar iyi görünmez. İhtiyaç duyulan greft sayısı daha fazladır.

Tepe bölgesine saç ekimi planlamak ve doğal kıvrımı korumak ön kısımdan daha zordur ve uzmanlaşmış bir ekibe ihtiyaç vardır.

Dolayısıyla tüm bu nedenlerden dolayı, önden daha zorlayıcı olduğu için özellikle vertex saç dökülmesi konusunda deneyimli bir merkezi bulmak önemlidir.

Hem Ön Hem de Tepe Dökülmem Varsa Nasıl Saç Ekimi Yaptırabilirim?

ön ve tepe bölgesi saç ekimiTek seansta tüm saç ekimi işleminin yapılmasını önermeyiz. İlk planımız öncelikle ön kısma, ardından 1 sene sonra tepe bölgesine saç ekimi şeklinde olur.

Ön tarafa her zaman öncelik verilmelidir ve sonrasında vertex bölgesine geçiş yapılmalıdır. En iyi greftler ön tarafa kullanılır zira unutmayın, insanlar sizi düşündüklerinde yüzünüzü önden hayal ederler.

Tepe bölgesine dikkat edilmez. Tepe alanı birçok hasta için önemli olsa da, cerrahi söz konusu olduğunda genellikle daha az “kozmetik olarak önemli” bir alan olduğunu söylemek gerek.

Saç çizgisi ve ön kafa derisi gibi oldukça görünür bölgelere kıyasla, çoğu normal senaryoda tepe bölgesi fazla fark edilmez.

Saç Ekimi İçin Ne Kadar Donör Alanınız Var?

saç ekimi donor alanDonör bölge yani saç ekimi için foliküllerin toplandığı alan, sınırsız değildir, sonludur.

Bu, bir hastanın agresif bir şekilde saçını kaybetmesi durumunda tüm kafa derisini kaplayacak yeterli yaşam boyu grefte sahip olmayabileceği anlamına gelir.

Sınırlı bir donör bölgesi olan bir hastaya tepe bölgesi saç ekimi yapmayı düşündüğünüzde, kendinize şu soruyu sormalısınız: tepe bölgesi saç ekimi için tüm donörümü tüketirsem ve sonra ön taraftan da saçlarım dökülmeye başlarsa, nasıl görüneceğim?

Bu nedenle, donörünüz sınırlıysa bunu ön tarafta kullanmak daha mantıklıdır. Tepe bölgeniz tamamen incelse bile bu doğal görünecektir.

Genç Hastalar Dikkat

gençlerde saç dökülmesiVertexe saç ekimi düşünülmeden önce, özellikle genç hastalar daha kapsamlı bir şekilde incelenmelidir.

Genç bir erkek için “kel nokta” psikolojik olarak zor olsa da, bu bölgede incelme olan genç hastalarda ön saç dökülmesi daha olasıdır.

Agresif saç dökülmesi olan ve belirli sayıda grefte sahip genç hastaların stratejik hareket etmesi ve greftleri akıllıca kullanması gerekir.


Yayınlanma tarihi: 10/05/2022

-

Son Güncellenme: 25/06/2022

Başa Dön