Soğuk Lipoliz Yaptırmayı Düşünenlerin Aklına Takılan Soruları Uzm. Dr. Zahide Eriş Cevaplıyor

Soğuk Lipoliz

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Zahide Eriş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Soğuk Lipoliz Yaptırmayı Düşünenlerin Aklına Takılan Soruları Uzm. Dr. Zahide Eriş Cevaplıyor

Bölgesel yağlanma hepimizin en çok kafaya taktığı sorun. Diyet, egzersiz yapsak da, bir türlü çözümlenemiyor.

Cryolipolysis, cold lipoliz, buzla zayıflama veya diğer adıyla soğuk lipoliz olarak geçen uygulama ise, bölgesel yağlanma sorununun çözümü için araştırılan ve belki de en fazla incelenen uygulamalar arasında yer alıyor. 

Liposuction gibi cerrahi yöntemlerden kaynaklanan komplikasyon riskinin olmadığı, ameliyatsız vücut şekillendirme için umut verici olan bu uygulamayı Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zahide Eriş’e sorduk:
Zahide Eris

“Hastalar tarafından ayrıca " CoolSculpting " olarak adlandırılan soğuk lipoliz , yağ hücrelerini parçalamak için soğuk sıcaklık kullanan bir uygulamadır.

Yağ hücreleri, diğer hücre tiplerinden farklı olarak soğuğun etkilerine karşı özellikle hassastır.

Yağ hücreleri donarken, cilt ve diğer yapılar yaralanmalardan korunur ve şunu da belirtmeliyim bu uygulama dünya çapında en popüler cerrahi olmayan yağ azaltma tedavilerinden birisidir.

Sizin de dediğiniz gibi eğer diyet ve egzersize rağmen devam eden lokalize yağlanma sorununuz varsa, soğuk lipoliz işe yarayabilir.

Herhangi bir anestezi kullanmadan tedavi edilecek yağlı bölgenin boyutlarının ve şeklinin değerlendirilmesinden sonra, uygun boyut ve eğriliğe sahip bir aplikatör seçilir.

İlgili alan, aplikatörün yerleştirileceği yeri belirlemek için işaretlenir. Cildi korumak için bir jel ped yerleştirilir. Aplikatör cilde dokundurulur ve aplikatör vakumlama yapar.

Aplikatörün içindeki sıcaklık düşer ve bunu yaparken hedeflediğimiz alan uyuşmaya başlar.

Hastalar işlem sırasında genellikle TV izleyebilir, kitap okuyabilir. Bir saatlik tedaviden sonra vakum kapanır, aplikatör çıkarılır ve bölgeye masaj yapılır.

Soğuk Lipoliz Sonrasında Mutlaka Masaj Yaptırmak Gerekiyor Mu?

lipoliz sonrası masajSoğuk lipoliz sonrası lenf drenaj yapılabilir. Dışardan bedene basınç uygulama şeklinde ifade edebileceğim bu masaj, dolaşım sistemini uyarır. Ortalama 30-35 dakika sürer.

Lenf drenaj masajı bir makine yardımıyla yapılır, amacı vücuttaki dolaşımı hızlandırmaktır, bu haliyle soğuk lipoliz ile boşalan yağ hücresi bölgelerinin görünümünde düzelme ve sıkılaşma sağlar, kanda serbest dolaşımda olan yağ asitlerinin kolayca yakılabilecek hale gelmesine destek olur. Ağrısız, dinlendirici bir uygulamadır. 

Soğuk Lipoliz Ne Kadar Sürede Etkili Olur?

soğuk lipoliz etki süresiİşlem yapılan bölgedeki yağ hücreleri, vücut tarafından 4 ila 6 ay içinde kademeli olarak elimine edilir. Bu süre zarfında, yaklaşık yüzde 20'lik bir yağ azalması yaşanır bölgenin boyutu küçülür.

Soğuk Lipoliz Tek Başına Yeterli Bir Uygulama Mı Farklı Uygulamalar İle Kombine Edilebilir Mi?

soğuk lipoliz bölgeleriBu hastadan hastaya değişir. İnatçı bölgesel yağlanma ise, farklı mezoterapi uygulamalarıyla kombinlene bilir.

Fakat yapılan araştırmalara baktığımızda, şunu da söylemek isterim, tedavi sonrası manuel masajın ve aynı anatomik alanda çoklu tedavilerin soğuk lipolizin etkinliğini artırıp artırmadığı belirsizliğini koruyor. Ama dediğim gibi yapılmasında bir sakınca yok.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Yaptırdıktan Sonra Beslenme Nasıl Olmalı?

soğuk lipoliz sonrası beslenmeBol su içilmesini tavsiye ediyorum. Akdeniz diyeti en doğru seçim olacaktır. Şeker ve unlu mamullere dikkat.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Sırasında Acı Oluyor Mu?

soğuk lipoliz ve acıBugüne kadar ağrı oluyor diyen herhangi bir hastam olmadı. Hastalar bazen vakumun dokularını çekmesinden hafif bir rahatsızlık duyarlar, ancak bu, alan uyuştuğunda dakikalar içinde düzelir.

Soğuk Lipoliz hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 04/11/2021

-

Son Güncellenme: 07/09/2023

Başa Dön