Soğuk Hava Dolgu Enjeksiyonumu Olumsuz Etkiler Mi?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Soğuk Hava Dolgu Enjeksiyonumu Olumsuz Etkiler Mi?

Havalar soğumaya başladı bile. Hiç şüphesiz hava, ruh halimizi ve cildimizi etkiliyor peki ya yapılan dudak veya diğer yüz dolgularına bir etkisi var mı?

Sorumuzu hemen Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a yönettik:
Gokce Haspolat
“Sakin olun, hiçbir şey olmaz. Her hastamın, hava koşulları ne olursa olsun, dolgu enjeksiyonu sonuçlarının devam edeceğini bilmesini isterim.

Ayrıca soğuk hava ve dolgular konusunda birkaç şehir efsanesini de çürütelim istiyorum:

Soğuk Hava Dolgu Sonuçlarımı Olumsuz Etkiler ve Dudaklarımı Küçültebilir

buz ve dudak dolgusuHayır. Soğuğun, dolgular üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır. Yine de, bazı küçük yan etkilerin olabileceğini unutmayın ama bunlar da kalıcı değildir. Örneğin;

  • Kızarıklık: Dışarı çıkıp soğuğa adım attığınızda hissettiğiniz kızarma hissini düşünün. Bunun nedeni yanaklarınızdaki ekstra kan akışıdır. Çoğu insan pembe yanak görünümüne aldırmaz, ancak bazen bu durum dolgu tedavisi gördükten sonra biraz daha fazla oluşabilir.

  • Morarma: Yine aynı şekilde soğuk hava ve artan kan akışı biraz morarmaya neden olabilir.

  • Hassasiyet: Aşırı soğuklarda biraz daha fazla hassasiyet hissedebilirsiniz.

Bunların hepsi geçicidir, illa oluşacak diye bir kural da yok.

Soğuk, Dolgu Maddeleri İçin Kötüdür

soğuk ve dolgu maddeleriHayır. Hatta soğuk dolgu maddeleri için çok da iyidir. Zira hastalarımıza enjeksiyon yerlerine buz koymalarını öneriyoruz. Soğuk, kontrollü bir ortamda iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Dolgu Donabilir

dolgu donar mıHayır. Soğuk hava dolgunuzu dondurmaz. Tamamen anlıyorum, bu çok meşru bir endişe fakat vücudunuzun harika bir yalıtkan olduğunu unutmayın.

Vücut sıcaklığınız her zaman ortalama 37°C'dir. Ne kadar soğuk ya da sıcak olursanız olun, vücudunuz her zaman temel sıcaklığına geri dönmek için elinden geleni yapacaktır.

Peki Kışın Dolgu Uygulamaları Sonrası Hangi Önlemleri Almalıyız?

cilt bakımıMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat, kış aylarında dolgu sonrası oluşabilecek yan etkileri en aza indirmek için atılabilecek bazı adımlar hakkında kısa bir kılavuz derledi:

1. Nemlendirin - Yüz nemlendiricilerini mutlaka kullanın, özellikle kış aylarında dolgu sonrası bakımda son derece önemlidir.

Soğuk hava, daha önce de belirtildiğim gibi kesinlikle biraz kuruluk ve kızarıklık yapacaktır ve bu da kaşıntıya sebep olabilir. Bol bol nemlendirmek sorunu çözer.

2. Dışarıda Geçen Süreyi Sınırlayın –  Kışın yapılan dolgu uygulamaları sonrası mümkünse, 1-2 gün boyunca sıcak soğuk farkı yaşamamaya gayret gösterin.   Beslenmenize dikkat edin ve bol bol sıvı tüketin.

3. Dışarı Çıkarken Yüzünüzü Sıcak Tutun – Yine birkaç gün boyunca yüzünüzü atkı ve maske ile soğuktan korumak iyi bir çözüm olacaktır.


Yayınlanma tarihi: 17/11/2021

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön