Slimface Nedir, Nasıl Uygulanır?

Yanak Estetiği (Bişektomi)
Yanak Estetiği (Bişektomi) tedavisinde öne çıkan merkezler

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Slimface Nedir, Nasıl Uygulanır?

Güzel görünen ve zarif hatlara sahip olan bir yüz herkesin hayali. Çoğu zaman fazla kilodan ve genellikle genetik yapıdan kaynaklanan dolgun ve kilolu yüz hatları, özellikle kadınlar için büyük bir stres kaynağıdır.

Kilo vermek vücudun geneli için zorlayıcı bir durumdur ve yüzün bölgesel inceltilmesi zor ve hatta imkansızdır. Bu nedenle gelişen teknoloji doğrultusunda slimface uygulamaları tercih ediliyor.

Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural, slimface hakkında merak edilenleri yanıtlıyor.


“Slimface aslında yüzü inceltme ameliyatıdır. Bu uygulamada kadın ve erkekte farklı amaçlarımız var. Kadınlarda yüzün çene altını ve elmacıkları belirginleştirip, yanakların daha içe çökük görünmesini amaçlıyoruz.

Kadınlarda ayrıca gıdı bölgesinde de incelme yaratıyoruz. Erkeklerde yanakları inceltmeyi ve daha belirgin bir çene hattı görünümü yaratmayı hedefliyoruz.

Slimface 3 aşamalı bir işlemdir. Bu işlemde yanak inceltme ameliyatı, gıdı liposuction ve alınan yağları elmacık kemiklerine yerleştirme adımları uygulanıyor.”


Yanak İnceltme Ameliyatı

yanak inceltme estetiği“Bölgesel zayıflamak isteyenler sıklıkla “yanak inceltmek için ne yapmalı?” sorusunu soruyor. Yanak inceltmek vücudu bölgesel olarak inceltmekten daha zordur hatta imkansızdır.

Bu bölge yalnızca alanında uzman bir hekim tarafından uygulanan estetik işlemlerle incelebiliyor. Hollywood yıldızları gibi ince ve keskin hatlara sahip olmak isteyenlerin başvurduğu bir yöntem olan yanak inceltme ameliyatı, ince bir yüz ve daha çekici bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.

İşlem yüzdeki fazlalığın nedenine göre farklı şekillerde uygulanıyor. Bu bölge ya genetik nedenlerle ya da kilo alıp verme gibi nedenlerle yağ dokulu olabiliyor.

Yanak bölgesinde yağ fazlalığı olan erkek ve kadınlara uygulanan işlem herhangi bir kesik ya da kanama olmadan kolay bir şekilde yapılıyor.”


Bişektomi (yanak inceltme ameliyatı) olarak da adlandırılan bu işlemde, elmacık kemikleri daha belirgin bir hale getiriliyor ve yüz daha ince bir görünüm kazanıyor.

Bu operasyon, ideal kilo aralığında olan ve yuvarlak yüz hatlarına sahip olan 18 yaşından büyük erkek ve kadınlara uygulanabiliyor. Bununla birlikte obezite sorunu yaşayan ve 45 yaşın üzerinde olan kişilere önerilmiyor.

Bişektomi (yanak inceltme ameliyatı), ayakta uygulanan bir ameliyat türüdür. Lokal anestezi ile yapılan bu işlemden önce ağız temizliğinin yapılması büyük önem taşıyor.

Bu temizlik işlemi sayesinde meydana gelebilecek enfeksiyon problemleri azaltılabiliyor. Bu işlemde yanakların içinde, yağ torbalarının yanında küçük bir kesi ile müdahale ediliyor. Ardından bu bölgedeki bichat (yağ dokusu) torbalarıkaldırılıyor.

Yağ torbalarının kaldırılmasının ardından yaraya dikiş atılıyor. Her iki yanağa da uygulanan bu işlemin ardından sıkıştırıcı bir bandaj takılıyor. İşlemin tamamı 30 ile 45 dakika sürüyor ve kişi aynı gün içerisinde taburcu ediliyor.”

Gıdı Liposuction Nedir?

gıdı liposuction

“Kilo fazlalığı görünmeyen insanlarda bile sarkık gıdı görünümü olabiliyor. Bu nedenle sıklıkla uygulanan bir işlem olan gıdı liposuction, minimum kesi gerektiren fazla yağları çıkarmak için minik kanüllerin kullanılmasını içeriyor.

Ayakta uygulanan gıdı liposuction sonrası iyileşme 3 gün sürüyor. Hedeflenen bölgeye bir ya da maksimum iki küçük kesi atılıyor ve ardından lokal anestezinin infüzyonunu içeren bir teknik kullanılarak yağları sıkılaştırma işlemi uygulanıyor.

Kısa sürede iyileşme vadeden bu işlemden sonra gıdı liposuction yaptıranlar kalıcı sonuçlar elde ediyor. Gıdı liposuction zararları ve riskleri işlemi yaptırmak isteyenler tarafından sıklıkla merak ediliyor.

Uygulamanın herhangi bir zararı bulunmuyor ve olası riskler arasında enfeksiyon yer alıyor. Ancak kapsamlı bir uygulama ve sonrasında destek veren ilaçlarla da bu risk minimuma indiriliyor.

Gıdı liposuction uygulaması ile birlikte jawline çene dolgusu yapıldığında daha canlı bir görünüme kavuşmak da mümkün. Bu sayede gıdı liposuction sonuçları daha net bir şekilde belli oluyor.”

“İşlem sonrasında şişlik, ağrı ve morarma görülebiliyor. Belli bir bölgedeki yağ dokusu ortadan kaldırılıyor ve yağ dokusu alınıyor. Geride kalan deri dokusunun o bölgeye adaptasyonu gerekiyor.

İşlemden sonra gıdı liposuction korse kullanılması da bu aşamada büyük önem taşıyor. Bununla birlikte, işlem sonrasında oluşabilecek komplikasyonları önlemek adına 2 hafta boyunca ağır egzersizlerden kaçınmak son derece önemli.

Bu işlem, cildi iyi bir esnekliğe sahip olan, daha çekici bir görünüme kavuşmak isteyen erkek ve kadınlar için son derece uygun. Sağlık problemi olmayan herkese uygulanabiliyor. Gıdı liposuction fiyatı, uygulama yapılacak bölgeye göre farklılık gösteriyor.”


Yayınlanma tarihi: 05/04/2021

-

Son Güncellenme: 30/11/2021

Başa Dön