Siyahi, Koyu Tenli ve Kıvırcık Saçlı Hastalara Saç Ekimi Hassasiyet Gerektirir

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Siyahi, Koyu Tenli ve Kıvırcık Saçlı Hastalara Saç Ekimi Hassasiyet Gerektirir

Kellik durumu erkekler açısından son yılların en yaygın kozmetik sorunlarından bir tanesi. Saç ekimi kişinin saç çizgisini eski haline getirebilir ve özgüvenini artırabilir, bu sorunları ortadan kaldırabilir.

Fakat pek çok saç tipi var… Dalgalı, kıvırcık ve batık saçlı ve hatta keloid izleri gibi belirli komplikasyonlar yaşayanlar var. Sıklıkla bu saydığımız tür siyahi ırkta ve koyu tenlilerde yaşanıyor.

Bu nedenle bu tarz saç dokusuna hakim bir profesyonelle saç ekimi yaptırmak son derece önemli. Siyahlara saç ekimi konusunu Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Emphair Saç Ekim Merkezi whatsapp
“Saç ekimi kişinin etnik kökeninden bağımsız olarak benzer bir süreç olsa da kişinin saç tipi ekimin işleyişini etkileyebilir.

Kıvırcık ve kıvrımlı teller derinin hem üstünde hem de altında kıvrılabilir ve bu da saç greftlerinin daha fazla yer kaplamasına neden olabilir.


Bu saç tipinde uzmanlaşmış bir cerrah, kesilerin nasıl ve nereye yerleştirileceğini bilir.

Siyahi Irka Saç Ekimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

siyahi saç ekimiAz evvel de dediğim gibi saç tipinden bağımsız olarak prosedürün kendisi benzerdir. Bununla birlikte, ekimi yapacak olan merkez, saçın spesifik özellikleri konusunda deneyime sahip olmalıdır.

Kıvırcık saçlar derinin üstünde ve altında kıvrılabilir, bu da saç greftlerinin daha fazla yer kapladığı anlamına gelir.

Kıvrık saçların tek parça halinde çıkarılmasını sağlamak için saç gruplarının etrafındaki donör alanın daha geniş olması gerekir.

Kıvırcık saçlar ayrıca, kesim kolaylığı nedeniyle transfer sırasında sorun yaratabilir. Transeksiyon, cerrahın yanlışlıkla saç folikülünün tabanındaki saç kökünü kesmesine yol açabilir.

Saç köklerinin zarar görmesi, yeni saçların düzgün bir şekilde çıkamayacağı ve ekimin başarısız olma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Robotik Saç Ekimi Siyah Hastalara Uygun Olmayabilir

robotik saç ekimiRobotik saç ekimi (ARTAS) giderek daha popüler hale geliyor, ancak kıvırcık saçlı insanlar için en iyi seçim olmayabilir. ARTAS, kahverengi veya siyah düz saçlarda kullanım için Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayına sahiptir.

Daha açık renkli veya düz olmayan saçlara sahip kişiler ARTAŞ için uygun adaylar değildir.

İnsanların ayrıca cildin nasıl iyileşeceğini de düşünmesi gerekir. Kıl folikülleri kıvırcık olduğu için yaranın iyileşmesi daha uzun sürer, bu nedenle skarın hipertrofik, kalınlaşmış ve kabarık hale gelme şansının arttırabilir.

Koyu Tenli Kişilerde Keloid Daha Fazla Görülebilir

kıvırcık saçDaha koyu tenli kişilerin, pütürlü veya çıkıntılı olabilen büyük, kalın yara izleri olan keloidleri geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Ameliyat bu tür yara izini tetikleyeceğinden, hastanın keloid skar riski olup olmadığını düşünmek önemlidir. İşte buna aşina olan bir cerrah, yara izini en aza indirmek için önlemler alacaktır.

Bu tarz bir saç dokusuna ve cilt rengine sahip olan kişiler için kalifiye bir uzman bulmak çok önemlidir.

Böyle bir durumunuz varsa, cerrahınızın bu saçlarda, saç ekiminin ek ihtiyaçlarını bildiğinden emin olmanızı tavsiye ederim.”


Yayınlanma tarihi: 21/06/2022

-

Son Güncellenme: 21/06/2022

Başa Dön