Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Son bir yıldır cildimiz maskelerin ardında ve dışarı çıkabildiğimiz zamanlarda bu havasız ve sentetik kumaşla sürekli temas halinde kaldı.

Fark ettiyseniz eğer, eskisinden daha fazla siyah noktalarımız var. Cildimizin renginde bile değişiklikler meydana geldi.

Fakat bu siyah noktalar gerçek anlamda can sıkıcı bir görüntü veriyor. Siyah noktalara ne iyi gelir, siyah noktalar neden olur sorularımızı Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat cevapladı:
Gokce Haspolat

“Aslında tam da dediğiniz gibi, pandemi sebebiyle taktığımız maskeler siyah noktaların artmasına sebep oldu.

Siyah noktalar yüzdeki kistik akneler kadar belirgin olmasalar da birçok insanın temiz ve güzel bir cilde ulaşma yolunda çok sinir bozucu bir engeldir.

Çoğu insanın yaşamları boyunca bu gizemli siyah noktalarla uğraşmak zorunda kaldığını söyleyebilirim.

Siyah noktaların ne olduğunu inceleyelim önce. Akne genellikle iki kategoriye ayrılır: komedonal veya inflamatuar.

Komedonal sivilce siyah noktalardan ve beyaz noktalardan oluşurken, iltihaplı sivilce iltihap veya kistleri içerir, cilt altında hassas şişlikler olarak karşımıza çıkar.

Siyah noktalar, yağlar, bakteriler ve ölü deri hücreleriyle tıkanmış kıl köklerinden dolayı cildinizde görülen küçük şişlikler olarak tanımlanabilir.

Yağın havayla oksitlenmesinden dolayı yüzey koyu veya siyah göründüğü için bu çıkıntılara siyah nokta denir.

Daha büyük gözenekleri ve daha fazla yağlı cilde sahip olanlarda siyah noktaların oluşma olasılığı daha fazladır. Bir de üstüne maske takılınca olanlar olur.

Genellikle yüz, özellikle burun ve çene gibi daha fazla kıl folikülü içeren bölgelerde ve ayrıca sırtta, omuzlarda, boyunda ve göğüste görülürler.
medikal cilt bakımı öncesi sonrası

Siyah noktalardan kurtulmak için birden fazla seçeneğiniz var örneğin jetpeel, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling , lazer ve ışık terapileri, siyah noktaların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir ve medikal cilt bakımı düzenli yapıldığında tekrarlanmalarını önleyebilir.

Dr. Gökçe Haspolat kliniğimizde Mesoestetic serisini uyguluyorum. Ortalama 1 saat kadar süren bir işlem bu. Cildi ölü tabakadan arındırıp, gözenekleri derinlemesine temizliyor.

Evde serinin devamını kullanabilir ve sonuçların daha uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca evde siyah noktalardan kurtulmak için farklı seçenekler de mevcut ama bir uyarı yapmak isterim, siyah noktalarınızı sıkmak sorun yaratabilir.

Siyah noktaların sıkılması deriyi travmatize edebilir, bakteri oluşturabilir ve gözeneklere zarar verebilir, bu da mevcut bakterinin, dokunun derinliklerine yayılmasıyla sonuçlanır.

Bu haliyle de enflamasyon, enfeksiyon ve yara izi riski artar.
ciltteki siyah noktalarSiyah nokta bantları burun çevresindeki siyah noktaların çıkarılmasına yardımcı olan bir başka popüler ev tipi üründür, ancak tahrişe neden olabilirler ve yeni siyah noktaların oluşmasını önlemede etkili değildirler.

Siyah nokta bantları bir yapışkan kullanarak ölü deri hücrelerinin ve siyah noktaların üst katmanlarını geçici olarak çıkarabilir, ancak siyah noktaların birikmesini önlemek için hiçbir şey yapmazlar.

Bu sebeple Mesoestetic serisi gibi siyah nokta oluşumunu önleyici içeriğe sahip ürünlerin kullanılması gerçekten cildinizde fark yaratıyor.

Ayda bir ya da 2 ayda bir cildinizin durumuna göre 1 saatinizi ayırın, gelin cildinizi ve sizi şımartalım.”


Yayınlanma tarihi: 30/03/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön