Şiddet Mağduru Kadınlara Ücretsiz Estetik Tedavisi


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Şiddet Mağduru Kadınlara Ücretsiz Estetik Tedavisi

TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Adana Şubesi, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' sebebiyle önemli bir çalışmaya imza attı.

İldeki bir estetik merkezi ile çalışma hazırlayan dernek, şiddet mağduru kadınlar için protokol imzaladı.

Bu sayede her yıl belirli sayıda şiddet mağduriyeti yaşamış kadının cerrahi müdahale gerektirmeyen yara ve kesik izleri estetik cihazlarla ücretsiz şekilde tedavi edilecek.

Kadınlarla İlgili Özel Günlerin Arkasında Hüzünlü Hikayeler Var

kadına yönelik şiddet günü
TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Av. Meryem Türktekin, kadına yönelik şiddetin ülkenin  en önemli toplumsal sorunlarından biri olduğundan söz etti ve sorunun tüm toplumun sorumluluk üstlenmesiyle çözüleceğini belirtti.

Kadınlarla ilgili bütün özel günlerin arkasında hüzünlü bir hikayenin var olduğunu belirten Av. Türktekin;

"Maalesef 25 Kasım da böyle bir gün. Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı direnen üç cesur kız kardeşin 1960 yılında tecavüz edilerek katledildiği 25 Kasım günüdür.

Kadına yönelik şiddet sonucunda hayatını kaybeden tüm kadınları rahmetle anıyoruz" dedi.

Her Yıl Şiddete Maruz Bırakılmış 10 Kadın Tedavi Edilecek

kadına şiddet estetik protokolü
Av. Meryem Türktekin; "Bu protokol ile her yıl şiddet mağduru 10 kadının yüz revizyonu işlemlerini, yara ve kesik izlerini ücretsiz olarak tedavi ettirebileceğiz.

Amacımız, kadınların maddi ve manevi varlığını güçlendirmek. Bu nedenle şiddet gören kadınların sadece yaşam hakkını savunmakla kalmıyor, onlara her anlamda moral ve destek sağlamaya çalışıyoruz.

Başlattığımız bu proje ile kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığı ve dayanışmayı artırmaya çalışıyoruz" dedi.

Kadına Şiddete Karşı Sorumluluk

kadına şiddet günü
Geçmişte 'Sınır Tanımayan Hekimler' kadrosunda uluslararası alanda gönüllü çalışmaları yapmış Dr. Meral Mutlu, bahsi geçen estetik merkezinin sahibi.

Mutlu; “Av. Meryem Türktekin, 'Şiddetten zar zor canını kurtarmış, psikopat erkeklerce zevk için bedenlerinde sigara söndürülmüş, ölümcül olmayan yerlerinden yaralanmış şiddet mağduru pek çok kadın var.

İsterseniz onlara acı veren bu izleri tedavi edip, moral destek sağlayabilirsiniz' dediğinde böyle bu fikrin doğduğunu ve bu protokolü söyledi ve bu çalışmaya katılmaktan çok mutlu olduklarını kaydetti.


Yayınlanma tarihi: 25/11/2021

-

Son Güncellenme: 07/09/2023

Başa Dön