Seyrek Saça Ekim Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sibel Ulusan tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Seyrek Saça Ekim Nasıl Yapılır?

Seyrek ve ince telleri saçlara saç ekimi gelişen teknoloji ve artık saç ekimi hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğu için konforlu bir şekilde yapılabiliyor. Seyrek saça saç ekimi operasyonu hakkında Dr. Sibel Ulusan- Medicalhair açıklamalarda bulundu:

Dr. Sibel Ulusan saç ekimi whatsapp butonu

“Seyrek saç dediğimizde saçın genel anlamda yoğunluğunun azalmasını anlarız. Fakat burada kritik olan bir nokta var. Saç hakikaten dökülerek seyrek hale mi gelmiştir yoksa saç telleri incelmeye başladığı için deri ile saç teli arasında oluşan kontrast renkten dolayı seyreldiği mi düşünülüyordur.

Öncelikle bunu anlamak gerekiyor ve bu durumu anlamanın da tek çözümü saç ekimi hastasının öyküsünü dinlemektir. Saçın yapısını etkileyen, birçok konu vardır.

Bunların hepsi birleşerek kişinin saç yapısını oluşturur. Saçların incelmesi veya ince olması da bununla ilgilidir. Kişinin sahip olduğu hormonal özelliklerin etkisi saçların incelmesine neden olabilir. Bazısı doğuştan ince saçlara sahipken, doğuştan kalın saçları olan kişiler de çeşitli nedenlerle saçlarının inceldiğine şahit olabilirler.

Ayrıca saç düzgün beslenmediğinde zayıflamaya başlar. Bu durum kendini incelme olarak gösterir. Yetersiz beslenme devam ederse bu sefer seyrelmiş saçlar dökülür.

Burada belirtilenler dışındaki bazı ilaçlar veya diğer durumlar da saçın incelmesine neden olabilir. Sonradan incelen saçlar bir dökülme öncesi belirti de olabilir bu haliyle saçların incelmesi genellikle saç dökülmesinden önceki aşama olarak kabul edilir.

Saç seyrekleşmesi dökülmeden ya da incelen, sağlıksızlarsan saç tellerinden kaynaklansın fark etmez, öncelikle mutlaka bu durumun ardında yatan farklı bir sebep olup olmadığını saç analizi ve genel testlerle anlamaya çalışırız.

Herhangi bir sorun yoksa ve konu tamamen genetik erkek tipi saç dökülme ile bağlantılı ise, öncelikle saç ekiminden evvel PRP tedavisini önerebilirim.

Bu haliyle saçlar biraz kendine gelir, güçlenir ve ekime hazır hale gelir. Ardından klasik anlamda söyleyebileceğimiz FUE saç ekimini yaparız.

Seyrek Saçta Ekim

Seyrek saça saç ekiminin bir başka önemli noktası, hastanın donör alanıdır. İki kulak arası bölge DHT hormonundan etkilenmeyen ve dökülmeyen saç köklerinin olduğu alıcı alanımız yani donör bölgemizdir.

Bu alandaki sağlıklı saç greftlerinin sayısı bize, seyrekleşen alanın ne kadarını kapatabileceğimizin fikrini verir.

Seyrek ve ince telli saçlara ekimde en fazla dikkat edilmesi gereken konulardan birisi saç çizgisidir. Saçlar farklı alanlarda fakat en sık olarak saç çizgisi çevresinde incelir, bu maalesef birçok erkeğin tersine çevirmek isteyeceği bir saç çizgisi oluşumuna sebebiyet veriyor.

Donör alandan aldığımız greftleri öncelikle ayrıştırırız. Her greft içinde 2’li, 3’lü ya da 4’lü saç kök barındırabilir. Saç çizgisine doğallığı korumak için tekli greft yaparız ve bu haliyle elimizde kalan diğer kökleri homojen bir şekilde seyrekleşen alanlara dağıtırız.

Bu da saç derisinin ince alanlarının doğal ve gerçekçi bir şekilde daha dolgun görünmesini sağlayacaktır.”


Yayınlanma tarihi: 16/12/2020

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön