Sevgililer Günü’nde ‘estetik uygulama’ hediyesi çiftleri mutlu eder mi? Profesör Atik cevapladı


Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala herkes hediye alma telaşında... Alışılmışın dışında hediye almak isteyenlerin alternatifi de 'estetik uygulama'... Peki 'estetik uygulama' almak çiftleri mutlu eder mi? Prof. Dr. Bekir Atik bu soruyu cevapladı.

Sevgililer Günü

Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala çiftleri tatlı bir telaş aldı. Sevdikleri insana hediye almak için seçim yapan çiftler biraz daha sıra dışı hediyeler yönelmek için uğraşıyor. Kimi sevgili parfüm seçerken kimisi de daha alışılmışın dışında bir hediyenin peşine düşüyor. Peki Sevgililer Günü’nde estetik uygulamaları hediye etmek çiftleri mutlu eder mi? İşte bu sorunun cevabını Profesör Doktor Bekir Atik sizler için cevapladı.

Bekir Atik şunları söyledi: “Yaklaşan Sevgililer Günü ile birlikte hemen her yerde bugünü anlatan ve bugünün önemine uygun kampanyalar ve farklı hediye fikirleri ile karşılaşılmaktadır. 2015 yılında Amerika’da Good Surgeon Guide adına yapılan bir araştırmada kadınlara ‘’Sevgililer gününde sevgilinizden hangi estetik uygulamayı hediye almak istersiniz?’’ diye sorulmuş yüzde 78 oranında botoks en tercih edilen hediye kabul edilmiştir. Hediye olarak en az istenen estetik uygulama ise lazer epilasyon olarak bildirilmiştir. Kadınların yüzde 7’si ise böyle bir hediye ile mutlu olmayacaklarını bildirmiştir.

Her yıl gelen bugün de çiçek, çikolata gibi klişe hediyelerin yerini artık kişileri daha fazla heyecanlandıran estetik uygulamaları almaya başlamış ve eşler arasında daha popüler hale gelmiştir. Günümüzde yoğun iş temposu nedeniyle birbirlerine çok vakit ayıramayan çiftler bugün de tercihlerini birbirlerine yapacakları ufak sürprizlerden yana kullanmakta ve yeni akım olan estetik uygulamalarına başvurmaktadırlar.
 

Prof. Dr. Bekir Atik

Her geçen yıl cerrahi ve medikal estetiğin daha kolay ulaşılır ve popüler hale gelmesi hem kadınların hem de erkeklerin bu alana olan ilgilerini arttırmıştır. Şimdi de yaklaşan sevgililer gününde medikal ve cerrahi estetik uygulamaları bir seçenek olarak görülmeye başlanmıştır. 40’lı yaşlarda ki eşler bu anlamda vücut estetiklerini tercih ederken, özellikle 30’lu yaşların üzerindeki eşler daha çok medikal estetik uygulamalarını tercih etmektedir.

Bununla birlikte ;

Bireyler ,vücutlarının görüntüsünde yapılacak küçük değişiklikler için sağlıklı olmanın yanında psikolojik olarak da hazır olmalıdırlar.Ve bu değişiklikler için istekli olmalıdırlar.

Estetik uygulamalar ya da operasyonlar yalnızca kişinin kendi isteği ve arzusu ile yapılmalıdır. Bir kişinin estetik uygulamaya ihtiyacının olup olmamasına karar vermek yine kişinin kendi vereceği bir karardır. Kişiler arkadaşların ya da eşlerin önerisi ile estetik uygulamaya ihtiyacının olduğuna karar vermesi ve estetik uygulama yaptırması kişiyi hiçbir zaman mutlu etmeyecektir. Hatta estetik cerrahlar bile bir kişinin estetik ihtiyacının olup olmadığı yönünde fikir beyan etmemelidir.

Kişi kendi için bir değişiklik talep ederse ve rahatsız olduğu bölgeler varsa bunu hekimi ile konuşup neler yapılabileceği hakkında bilgi sahibi olabilir. Hekim en uygun uygulamayı ve yapılabilecekler konusunda yönlendirici olmalıdır . Uygulamaların ücreti kendisine hediye edilse bile ,başkalarının önerileriyle estetik uygulama yaptıranlar sonuç ne kadar iyi olursa olsun mutlu olamayabilirler.”


Yayınlanma tarihi: 12/02/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön