Seren Serengil’in 5. Mide Ameliyatı ve Ölüm Riski


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Seren Serengil’in 5. Mide Ameliyatı ve Ölüm Riski

Kilo verme amacıyla tüp mide ameliyatları olduktan sonra Dumping Sendromu'na yakalanan Seren Serengil bir süredir ciddi sağlık sorunları yaşıyordu.

Seren Serengil Mide Bypass’ından Sonra Çok Zayıfladı

43.5 kiloya kadar düşen ünlü şarkıcı, geçtiğimiz cuma günü riskli bir operasyona daha girdi.

Söylemezsem Olmaz isimli magazin programına telefonla bağlanan Dr. Alper Çelik, Serengil’in son durumu hakkında bilgiler paylaştı.

“Alt Mideyi Bulamadık”

seren serengil after surgery
Organları iflas etme noktasına gelen 50 yaşındaki şarkıcı, serumla besleniyordu.

Ameliyatını gerçekleştiren doktoru programa bağlanarak şunları söyledi;

"Hastamızın genel sağlık durumu şu an çok iyi, eve gidecek duruma geldi. Bu bizim için de, kendisi için de çok zordu. Kemik erimesi, karaciğer yetmezliği vardı"

Ameliyatın çok zorlu bir süreç olduğunu belirten Dr. Çelik; "İnce bağırsakların büyük bir kısmı devre dışı kalmış, organları birbirine yapışmış. Hastamızın bünyesinden dolayı da alt mideyi bulamadık."

"İnce bağırsakları tekrar aktif hâle gelecek. Birkaç ay içerisinde kemik erimesi duracak. Hatta birkaç hafta içerisinde metabolizması düzene girecek" dedi.

"Çok Riskli Bir Ameliyattı”

seren serengil after surgery
Seren Serengil’in ameliyatını gerçekleştiren doktor, şarkıcının birkaç hafta içerisinde eski sağlığına kavuşacağını belirtti. 

Dr. Alper Çelik; "Bizim stratejimiz alt mide ile üst mide arasını birleştirmekti. Her şey birbirine yapışık durumdaydı ve bulmanın zor olacağını anlayıp, vazgeçtik.

Şu an üç tane yeni bağlantısı var, onlar çalışıyor. Olumsuz bir sonucu olsaydı durum gerçekten çok kötü olabilirdi."

"Doktorum Beni Hayata Döndürdü"

seren serengil and her boyriend
Şarkıcı Serengil, ameliyat sonrasında sevgilisi Mustafa Rahman Tohma ile hastanede çekilen fotoğrafını Instagram hesabında paylaştı

Hayranları içinse şu notu düştü; "Saatte bir yürüyorum. Sağ olsun Mustafa bakıyor, yürütüyor, yediriyor, tuvalet yaptırıyor.

Bağırsağımdaki dikişlerimden dolayı ağrılarım var. Doktorum, yanlış bir ameliyatın kurbanı olmak üzereyken beni uçurumun kenarına geldiğim sırada hayata döndürdü. Şükür hayattayım, zorlu bir yolculuk beni bekliyor olsa da buna da şükür"


Yayınlanma tarihi: 21/12/2021

-

Son Güncellenme: 25/09/2023

Başa Dön