Selfie Jenerasyonu


Selfie Jenerasyonu

Ön kamera özelliğine sahip akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri, aramızda selfie çekmeyen kaldı mı? Anneniz, babanız, hatta büyük anneniz bile aile toplantılarını toplu bir 'selfie' ile bitirmek istiyorsa sorunun yanıtı çok açık demektir.

selfie çeken gözlüklü kız

2010 yılında ön kameralı akıllı telefonlarla tanıştığımızdan beri nasıl göründüğümüz konusunda çok daha dikkatliyiz ve kozmetik cerrahiye olan ilgimiz gözle görünür bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Güzellik idealini oluşturan sosyal medya ve 'selfie' kültürü, kozmetik operasyon trendlerini de etkiliyor.

İnsanlar, kendi fotoğraflarını daha çok çektikçe, estetik yeniliklere karşı daha açık fikirli ve farkında bir duruş sergilemeye başlıyorlar. Bizi yaşlı gösteren kusurlar hakkında daha bilinçliyiz. Çizgilerden ya da kırışıklıklardan da önemlisinin çenemizin altının nasıl göründüğü olduğunu biliyoruz.

selfie çeken kız

"Eski İngiliz asilzadeleri de biliyorlardı. O yüzden geleneksel aksesuarları arasında çenelerinin altını da gizleyen sargıları vardı mesela".

Örneğin, yukarıya doğru bakmak çene hattının gergin görünmesini sağlıyor. O yüzden selfie dediğin yukarıdan çekiliyor!

American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) tarafından gerçekleştirilen başka bir çalışmada ise sosyal medyada nasıl göründüklerine bağlı olarak estetik ameliyat yaptırmak isteyenlerin sayısının üçte bir oranında artış gösterdiği ortaya çıkarılmış.


Yayınlanma tarihi: 21/06/2017

-

Son Güncellenme: 08/06/2021

Başa Dön