Sahte Botoks İlacı Operasyonu


Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İstanbul’da merdiven altı üretilen sahte botoks ilaçlarının piyasaya sürüldüğü iki ayrı iş yerine operasyon düzenlendi ve bin 498 adet ilaç ele geçirildi.



Yüzüne botoks yaptıran bir kadın, botoks sonrası alerjik reaksiyonlarla karşılaşınca hastaneye kaldırıldı ve  tedavi oldu. Sonrasında da hemen emniyete giderek şikayetçi oldu. Konuyla ilgili çalışma yapan İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kadına yapılan estetik malzemelerin internet üzerinden satın alındığını belirledi. Daha sonra da o satışın yapıldığı adres ve 2 şüpheli tespit edildi.

Estetik Merkezleri Bu Durumdan Şikayetçi

Araştırmaları derinleştiren polis ekipleri, bazı estetik merkezlerinin de aynı kişilerden şikayetçi olduğu bilgisine ulaştı. İddiaya göre şüpheliler, estetik firmalarına, sosyal medyadan ya da mail atarak, ulaşıyordu. Botoks ve dolgu ürünleriyle ilgili piyasa fiyatının yarısı tutarında teklifler veriyordu. Durumdan şüphelenen estetik firmalarının fiyat düşüklüğünü şüpheli bularak emniyete bilgi verdiği öne sürüldü.

1498 Ürün Ele Geçirildi

Polisin yaptığı çalışmalar, şüphelilerin bazı eczanelere de ürün vermeye çalıştığını ortaya çıkarırken, çalışmaların ardından Beykoz’daki 2 adrese operasyon düzenlendi. Baskında, Ş.Ç. ve H.A. isimli  2 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise 2 milyon 300 bin lira değerinde bin 498 adet dolgu, botoks ve estetik merkezlerinde kullanılan tıbbi ürün ele geçirildi.

Ele geçirilen ürünlerin bir kısmının baskın düzenlenen adreslerde paketlendiği öne sürüldü. Ürünlerin üzerinde karekod olması dikkat çekti. Ancak karekod okumlarında ilaçlarla ilgili bilgi görülmesi gerekirken, herhangi bir içerik açılmadığı öğrenildi.


Yayınlanma tarihi: 01/06/2021

-

Son Güncellenme: 01/06/2021

Başa Dön