Sağlık Turizminde, Gelir ve Hasta Sayısında Yüzde 25-30'luk Artış Bekleniyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Sağlık Turizminde, Gelir ve Hasta Sayısında Yüzde 25-30'luk Artış Bekleniyor

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Başkanı Tevfik Yazan yaptığı açıklamayla sağlık turizminde 2023'te gelir ve hasta sayısında yüzde 25-30'luk artış beklediklerini vurguladı.

Tüm dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen, ülkemizin bu durumdan çok etkilenmediğini ve hatta Türkiye'de sağlık amaçlı ağırlanan misafir sayısında artış görüldüğünü söyledi.

2022’de 1 Milyon 280 Bin Turist ve 2 Milyar Dolar Kazanç

turistYazan, sağlık turizminde 2021'de 670 bin turistle 1,7 milyar dolar döviz girdisinin sağlandığını ve 2022'de bunun 1 milyon 280 bin turist ve 2 milyar dolara yükseldiğini kaydetti.

Daha fazla yabancı hastanın ağırlayabilme potansiyelimiz sebebiyle, hedefleri büyüttüklerini ve markalaşma ile sağlık turizmi pastasından daha çok pay alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Dünyada Tercih Edilen İlk 3-4 Ülkeden Biri Haline Geldik

turkeyYazan: "Yüksek standartlarda verilen sağlık hizmetinin güvenilirliği ve daha ekonomik olması bu başarıyı getirdi. Ülkemiz, sağlık hizmetinde artı avantajları da beraberinde taşıyor.

Örneğin tedavi sürecinde kişi ve yakınları ek turizm faaliyetlerinde bulunuyor. Denizi, güneşi, tarihi, kültürel yapısı ve mutfak zenginliği ülkemizin bu ek avantajlardan sadece birkaçı" ifadelerini kullandı ve ekledi

“Türkiye cerrahi branşlar, kısırlık, tüp bebek tedavileri, onkolojik tedaviler, estetik operasyonlar, göz ve diş tedavisi ile saç ekiminde dünyada tercih edilen ilk 3-4 ülkeden biri haline geldi.”

Saç Ekimi, Diş ve Göz Tedavisi İle Estetik Olmak İçin Geliyorlar

estetikAlmanya, İngiltere, Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Orta Doğu'dan talep gördüklerine işaret eden Yazan, "Bunlar da daha çok saç ekimi, diş ve göz tedavisi ile estetik olmak için geliyor.

Turizmin yan dallarıyla ilgili avantajlarımızı da dikkate aldığımızda gelen hasta sayısı ve gelir bakımından bir önceki yıla göre 2023'te en az yüzde 25-30 bir artış bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Yayınlanma tarihi: 29/03/2023

-

Son Güncellenme: 29/03/2023

Başa Dön