Sağlık Pazarlamasında Hasta Memnuniyeti Ne Kadar Önemlidir?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Sağlık Pazarlamasında Hasta Memnuniyeti Ne Kadar Önemlidir?

Hasta memnuniyeti, hastaların elde tutulmasını ve itibarını etkileyebileceğinden, sağlık hizmetleri pazarlamasında kritik öneme sahiptir.

Journal of Medical Practice Management'ta yayınlanan bir araştırma, sağlık hizmeti deneyimlerinden oldukça memnun olan hastaların, doktorlarını başkalarına tavsiye etme olasılıklarının üç kat daha fazla olduğunu açıkladı.

Ek olarak, aynı çalışma, sağlık hizmeti deneyimlerinden memnun olmayan hastaların doktoru değiştirme olasılığının dört kat daha fazla olduğunu bulmuştur.

Hasta memnuniyetinin sağlık hizmetleri pazarlamasını etkileyebileceği bazı durumlar şunlardır:

 

İtibar

itibarBir hastanın sağlık hizmeti deneyiminden duyduğu memnuniyet, doktorun itibarını etkileyebilir. Olumlu bir deneyim, olumlu incelemelere ve tavsiyelere yol açarken, olumsuz bir deneyim, olumsuz incelemelere ve ağızdan ağza reklamlara yol açabilir.

Sadık Hasta

sadakatMemnun hastaların doktoruna devam etme olasılığı daha yüksektir, bu da hasta bağlılığını ve geliri artırabilir.

Journal of Medical Practice Management'ta yayınlanan bir çalışma, memnun hastaların doktoruna sadık kalma ve zaman içinde daha fazla gelir sağlama olasılıklarının daha yüksek olduğunu açıkladı.

Yönlendirmeler

yönlendirmeSonuçlarından oldukça memnun olan hastaların, arkadaşlarını ve ailelerini aynı doktora yönlendirme olasılığı daha yüksektir.

Amerikan Osteopatik Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bir arkadaş veya aile üyesi tarafından bir doktora sevk edilen hastaların %94'ü deneyimlerinden memnun kaldı.

Çevrimiçi İncelemeler

onlineBir doktorun çevrimiçi incelemeleri okuyan hastanın kararı olumluya ya da olumsuza evrilebilir.

BrightLocal tarafından yapılan bir araştırma, insanların %87'sinin bir işletmeyi seçmeden önce çevrimiçi yorumları okuduğunu ve insanların %72'sinin olumlu yorumların bir işletmeye daha fazla güvenmelerini sağladığını ortaya koydu.

Genel olarak, hasta memnuniyeti sağlık pazarlamasında çok önemli bir faktördür. Memnun hastalar, bir doktorun itibarını iyileştirmeye, hastaların elde tutulmasını artırmaya, yönlendirmeler oluşturmaya ve çevrimiçi incelemeleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Öte yandan, memnun olmayan hastalar olumsuz incelemelere, gelir kaybına ve hasta bağlılığının azalmasına neden olabilir.

Sağlık hizmeti sağlayıcıları, hasta memnuniyetine öncelik vererek ve sonuçta başarılarını artırarak pazarlama çabalarını geliştirebilirler.


Yayınlanma tarihi: 11/04/2023

-

Son Güncellenme: 11/04/2023

Başa Dön