Estetik Tedavi Araştıranların %80’i Google Kullanıyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Tedavi Araştıranların %80’i Google Kullanıyor

Sosyal konular, kamuoyu ve demografik trendler hakkında bilgi veren Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, estetik tedavi araştıranların %80’i Google kullanıyor.

Estetik ile alakalı bilgiler arayan internet kullanıcılarının çevrimiçi davranışlarını da analiz eden bu araştırma sonucunda yıllık istatistikler ve ayrıntılı bilgiler de mevcut.

sağlık araştırmalarıPew, araştırmasında ayrıca, ankete katılanların büyük bir yüzdesinin, bir başkasının yaptırdığı estetik deneyimini okuduğu, yine büyük bir yüzdenin de estetik sorunlarını paylaşmaya meyilli oldukları sonucu çıktı.

Gördüğümüz gibi, sunulan istatistikler ve bilgiler, estetik tedaviler sektöründe çevrimiçi varlığın ne kadar önemli ve kaçınılmaz hale geldiğini doğru bir şekilde gösteriyor. Zira hepimizin elinde akıllı telefonlar var ve bu durum, avcumuzun içine anında bilgilerin gelmesini sağlıyor.

Bu araştırma sonuçlarını analiz ederek, dijital pazarlama yoluyla çevrimiçi olmanın her estetik doktoru için bir zorunluluk olduğu sonucuna varabiliriz.

SEO dostu web sitelerine, sosyal medyaya, içerik pazarlamasına ve Yeniben’de bir sayfaya sahip olmanız, gerçek anlamda önem taşıyor.

estetik tedavi için internette araştırma yapan kadın
Potansiyel estetik hastaların çoğu internette ve 10 hastadan 8'i sorunlarına çözüm bulmak ya da bir estetik doktoru bulmak için önce internete bakıyor. Hastaların sizi kolayca bulabilmesi ve sizinle iletişime geçebilmesi için bulunmanız gereken yer ise tam da burası!

Yeniben
Bu bulguların ne anlama geldiğini ve ne anlama gelmediklerini anlamak önemlidir. Tarihsel olarak, insanlar her zaman sağlık sorularını evde cevaplamaya çalışmışlar ve bir doktora ne zaman başvuracakları konusunda kişisel seçimler yapmışlardır.

Kadınların özellikle estetik konusunda internet üzerinden araştırma yaptığını söyleyen anket sonuçlarına göre, düşündüğü estetik tedavi için araştırma yaparken, görünürlüğü, hasta yorumu, hasta deneyimi fazla olan doktorların ön plana çıktığı da anlaşılıyor.


Yayınlanma tarihi: 02/03/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön