Safir FUE Saç Ekim Yönteminin Özellikleri

Saç Ekimi

Esteinnova Saç Ekimi Merkezi tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Safir FUE Saç Ekim Yönteminin Özellikleri

Safir FUE saç ekimi (foliküler ünite ekstraksiyonu) saç ekiminde en sık tercih edilen FUE saç ekimi tekniğinin kanal açma aşamasının, sentetik safirden üretilmiş uçlarla gerçekleştirilmesi işlemidir.

Sentetik safirden üretilen bu uçlar çelik uçlara oranla yüzlerce kat daha sert olması nedeniyle uzun süre keskinliklerini muhafaza eder.
Esteinnova
Safir FUE saç ekiminde kullanılan safir uçlar, diğer tekniklerde kullanılan uçlara oranla daha estetik ve sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Safir FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

safir fue saç ekimiFUE yönteminin en önemli özelliği saç derisinde kesi yapılmadan işlem yapılmasıdır. İşlem sırasında kesi olmaması hem işlem sırasında hem de iyileşme sürecinde ciddi avantaj sağlar.

Ayrıca işlem sonrasında yara ve kesi izi kalmaması hastalar açısından en önemli tercih sebebinin başında gelmektedir.

Safir saç ekiminde transfer edilecek saçlar öncelikle mikro fue yöntemi ile kişinin donör bölgesinden mikromotor yardımı ile toplanır.

Mikromotorların kullanımı diğer yöntemlere kıyasla donör alandan daha fazla sayıda greftin, daha kısa sürede alınmasını sağlayarak sonuçlarının daha sık ve doğal olmasını sağlar. 

Alım İşlemi Bittikten Sonra Ne Olur?

saifr fue saç ekimiAlım işlemi bittikten sonra safir bıçaklar kullanılarak istenilen açı, yön ve sıklıkta kanallar açılır.

Safir uçlu kalemle açılan kanallar çok daha küçük ve pürüzsüz olduğu için, diğer saç ekimi tekniklerine kıyasla daha az doku tahribatı yaşanmakta ve uygulama sonrasında dokular gözle görülür şekilde iz kalmadan iyileşmektedir.

Bu işlemler sonrasında son aşama olan ekim işlemine geçilir. Bu süreçte enseden alınan saç kökleri safir bıçaklar kullanılarak özenle açılan mikro kesiler ile kanallar içerisine ekilir ve işlem tamamlanır.

Saç köklerindeki dokularda ekim aşamasında oluşabilecek hasarları en aza indirgeyen bu yöntem ile, iyileşme süreci oldukça kısa sürmekte ve iyileşme sürecinde oluşması muhtemel ödem veya yara gibi unsurlar da minimum seviyeye düşürülmektedir.


Yayınlanma tarihi: 24/10/2022

-

Son Güncellenme: 25/10/2022

Başa Dön