Saç Ekiminin Yan Etkileri Olabilir Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminin Yan Etkileri Olabilir Mi?

Saçlarınızın seyrekliğinden sıkıldınız ve hayalinizdeki gür saçlı görünüme kavuşmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bunun için en kalıcı ve en doğru işlem olan saç ekimini tercih edebilirsiniz.

Saç ekimi denildiğinde aklınıza “Saç ekiminin yan etkisi var mıdır?” sorusu gelebilir.

Saç ekiminde görülen yan etkiler ve daha fazlasını sizler için Gold City Hair uzmanlarına sorduk. İşte uzmanların verdiği detaylar:
Gold City Hair

Saç Ekiminde En Sık Görülen Yan Etki Nedir?

saç ekimi yan etkisi“Saç ekiminde yaygın bir şekilde yan etkilerden biri de kanama. Bu durum hastanın kan pıhtılaşma hızına göre ortaya çıkabilir ve işlem sonrasında kıl köklerinde kabuklanmaya neden olabilir.

Bu nedenle hastaların kanama ve kan pıhtılaşma hızları operasyon öncesinde mutlaka tetkik edilir. Gerekli durumlarda da kişiye kan sulandırıcı ya da kan pıhtılaştırıcı içeriğe sahip ilaçlar verilir.

Saç ekimi sonrasında yaşanan yan etkilerden biri de enfeksiyon. Ancak bu risk hemen hemen her operasyonda görülebilir.

Saç ekimi işlemlerinde kesme ve ardından dikmeye odaklı bir işlem olan FUT yönteminde daha sık görülebilen bu yan etki, steril koşullar sağlandığında ve işlem sonrasında düzenli antibiyotik kullanıldığında ortadan kalkar.

Bu nedenle saç ekimi işlemini uzman bir cerrah tarafından ve steril bir ortamda yaptırmanız oldukça önemli.

Bununla birlikte, hatalı uygulamaların bazı riskleri bulunuyor. Bu sebeple sertifikalı bir uzman seçerek yaşayabileceğiniz riskleri en aza indirebilirsiniz.”

Saç Ekimi Yan Etkileri Arasında Gösterilen Dermoid Kist Neden Oluşur?

dermoid kist“Nadiren de olsa dermoid kist oluşumu görülebilir.

Saç ekimi yan etkileri arasında gösterilen dermoid kist oluşumu, işlem esnasında kanalların gereğinden fazla derin açılması ve köklerin gereğinden fazla derine ekilmesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Bu kist saç köklerinde sivilce büyüklüğünde kalıcı kütleler halinde görülebilir ve genellikle işlemden birkaç hafta sonra belirir.”

Saç Kayıpları Ve Ekilen Köklerin Çıkmaması Gibi Durumlar Da Yaşanır Mı?

saç ekimi sonrası“Çevresel saç kayıplarının yaşanması da görülebilen yan etkiler arasında yer alır. Bu yan etki, işlem sırasında saç köklerine zarar verilmesi nedeniyle ortaya çıkar.

Ancak belirli bir bölgede görülen bu yan etki genellikle geçici bir durum olarak yaşanabilir.”

“Bir yan etki olarak ekilen köklerin çıkmaması gibi bir durum da yaşanabilir. Bu sorun genellikle bölgesel saç köklerini etkiler.

Ekilen köklerin çıkmaması genellikle yara ya da yanık izlerini gizlemek için yapılan ekim işlemlerinde, bölgedeki doku kaybı nedeniyle daha sık görülür.”

“Ekim işlemi sonrasında görülebilecek bir diğer yan etki de ekilen saçların yanlış yöne uzaması. Genellikle saç ekim işleminin yanlış planlanması ve ayrıca kanalların yanlış açıyla açılması gibi nedenlerle yaşanır.

Bunun yanında saç ekimi anestezi yan etkileri de görülebilir. Ancak bu yan etkiler, belirli önlemler alınarak önlenebilir.”

Saç Ekiminde Kullanılan İlaçların Yan Etkileri Nelerdir?

ilaçlarSaç ekiminde kullanılan ilaçların yan etkileri genellikle doktora danışmadan kullanımlar sonrasında ortaya çıkar.

Bu yan etkileri baş ağrısı ya da baş dönmesi, hızlı kalp atması, elde, yüzde ve ayaklarda karıncalanma ve göğüs ağrısı şeklinde sıralayabiliriz.”

“Diğer potansiyel yan etkiler aşağıdaki gibidir:”

  • Kafa derisi ağrısı, kaşıntı ve şişlik

  • Cerrahi bölgelerin etrafında his kaybı

  • Saç kaybının devam etmesi

  • Tahriş olmuş kafa derisi

  • Baş dönmesi

  • Göğüs ağrısı

  • Baş ağrısı

  • Düzensiz kalp atış hızı

  • El, ayak veya göğüs şişmesi


Yayınlanma tarihi: 06/10/2022

-

Son Güncellenme: 06/10/2022

Başa Dön