Saç Ekimini Kimler Yaptırmamalıdır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimini Kimler Yaptırmamalıdır?

Saç dökülmesi yaşayanlar için saç ekimi, hem erkekler hem de kadınlar için doğal görünümlü sonuçlar veren bir çözüm. Ancak, herkes bu tedavi için farklı sebeplerden dolayı aday değil.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, bunun sizin için uygun olup olmadığınızı öğrenmek için okumaya devam edin. Gold City Saç Ekimi Merkezi konu hakkında Yeniben’e açıklamalarda bulundu:
Gold City Hair
“Saç ekimi maalesef herkese uygun değil. Kimlerin saç ekimine uygun olmadığını aslında kategorilere sokarak inceleyebiliriz:

Doğuştan Saçı Olmayanlar

kelSaç ekimi, saçlı derinin bir bölgesinden alınan saç köklerinin başka bir bölgeye nakledilmesi ile yapıldığından, doğumdan itibaren saçı olmayanlar saç ekimine aday değildir.

18 Yaşın Altındakiler

genç erkekÇoğu uzman, saç ekimi ameliyatı için 24 yaş için “önerilen” minimum yaş olduğu konusunda hemfikirdir. Bunun nedeni, saç dökülmesinin, genellikle 24’ü geçene kadar devam etmesi gerektiğidir.

Fakat son zamanlarda yapılan araştırmalar gencin psikolojisini bozan bu durumu ele almak için 18 yaşından sonra yapılabileceğini söylüyor.

Biz de Gold City Saç Ekim Merkezi olarak gencin durumunu değerlendirdikten sonra saç ekimini yapıyoruz.

Ciddi Sağlık Komplikasyonları Olan Kişiler

sağlıkSaç ekimi uygulaması şaşırtıcı sonuçlar verebilen nispeten basit bir prosedür gibi düşünülse de aslında tam tersidir. İşin ehli merkezler tarafında yapılması gereken bir uygulamadır.

Özellikle hastanın kalp hastalığı, böbrek veya karaciğer yetmezliği, diyabet ve daha fazlası gibi kronik sağlık sorunları varsa, saç ekimi için uygun olmayabilirler.

İlgili riskleri ele almak, incelemek için mutlaka muayene edilmeli ve farklı testlere tabii tutulmalıdırlar.

Anesteziye Tepki Verenler

anezteziSaç ekimi sıklıkla lokal anestezi veya farklı anestezi türleri altında yapılan bir operasyondur. Bu nedenle anesteziye olumsuz tepki verenler veya anestezi almasına izin vermeyen tıbbi durumları olanlar saç ekimi için aday değildir.

Kan Yoluyla Bulaşan Hastalığı Olan Kişiler

hivHIV ve Hepatit C gibi kan yoluyla bulaşan hastalıkları olanlar genellikle saç ekimi ameliyatı için aday değildir.

Hemofili Hastaları

hemofiliHemofili, kanın pıhtılaşma yeteneğini sınırlayan bir durumdur. Hal böyle olunca hemofili hastasının öncelikle doktoruna danışması ve saç ekimi ameliyatına uygun olup olmadığını anlamak için kan pıhtılaşma testi yaptırması gerekir.”

Son olarak;

Sedef hastalığı, liken planus vb cilt hastalıkları olanlara da saç ekimi yapılmaz.


Yayınlanma tarihi: 03/04/2023

-

Son Güncellenme: 03/04/2023

Başa Dön