Saç Ekiminden Sonra Güvenli Bir Seyahat İçin Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminden Sonra Güvenli Bir Seyahat İçin Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Başarılı bir saç ekimi süreci elbette işinin uzmanı bir ekip tarafından yapılır. Saç ekimi için İstanbul’a farklı bir şehirden ya da farklı bir ülkeden geliyor olabilirsiniz, seyahat etmek durumunda kalabilirsiniz.

Bu şekilde yapılan planlamanın çoğu, nereye gideceğinize ve iyileşirken nerede kalacağınıza ilişkin ayrıntıları da kapsar.

Ama aynı derecede önemli olan, saç ekiminden sonra eve nasıl güvenli bir şekilde seyahat edeceğinizdir. Bu konuyu Emphair Saç Ekimi Merkezine sorduk:
Emphair whatsappSaç ekimi için seyahat etmeniz sorun değil ancak başarılı bir sonuç için üzerinize düşeni yapmalısınız. Yani eve dönüş yolculuğunuz için belirli önlemler almanız gerekiyor.

Eve Dönmek İçin Acele Etmeyin

saç ekimi turistleriSaç ekiminden sonra şehirde ne kadar kalmanız gerektiğini önceden öğrenin. Her saç ekimi merkezinin kendi ameliyat sonrası protokolü vardır.

Bir süre burada kalmanızın nedeni dinlenmek ve iyileşmek için kendinize biraz zaman tanımaktır. Ayrıca ilk yıkamanızı biz yapacağız. Bir komplikasyon meydana gelirse, kolayca bu süreçte müdahale ederiz.

Bir Seyahat Arkadaşı Fena Olmaz

saç ekimi istanbulSaç ekiminden sonra evinize dönmeden evvel bir arkadaşınızla, İstanbul’un büyülü atmosferini keşfetmek isteyebilirsiniz.

Ama yanınızda gelecek birisi yoksa endişe etmeyin, biz sizinle çok iyi ilgileniyoruz. Tek başınıza seyahat etmeniz gerekiyorsa, havaalanından otele ve merkezimize konforlu ve stressiz bir yolculuk yapmanızı da sağlıyoruz.

Kan Pıhtılarını Uzak Tutun

kan pıhtısıHem seyahat hem de saç ekimi derin ven trombozu veya DVT olarak da bilinen kan pıhtılaşması riskini artırır.

Uzun süre hareketsizlik uçak veya araba ile seyahat ederken olduğu gibi kanın birikmesine veya kalınlaşmasına izin verdiğinde bacaklarınızda kan pıhtıları oluşabilir.

Bir pıhtı oluşursa, kalbe veya akciğerlere gidebilir ve ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme neden olabilir.

Özellikle uzun mesafelerde uçacak veya araba kullanacaksanız, kompresyon çoraplarından almanız iyi olacaktır.

Susuz Kalmayın

su içmekSaç ekiminden sonra hidrasyon önemlidir çünkü kan kaybettiniz, bu nedenle kanınız kalınlaşacak. Dehidrasyon, kan pıhtılaşması riskini artırmanın yanı sıra yara iyileşmesini de bozar:

Su, yara iyileşmesi için gerekli oksijen ve besinleri taşıyan kanın önemli bir bileşenidir. Susuz kalmamak için günde en az 1,5–2 litre altı ila sekiz bardak su içilmesini öneriyoruz.

Rahatsızlığı En Aza İndirmek İçin Önceden Plan Yapın

uçakta koltuk seçimiUçakta en iyi koltuğu seçin. Koridor koltuğu, kalkmayı kolaylaştıracak, böylece uçuş sırasında esneyebilir ve hareket edebilirsiniz.

Bölmeli koltuk veya çıkış sırasındaki koltuk, bacaklarınızı uzatmak ve sizi daha rahat ettirmek için size ekstra bacak alanı sağlayacaktır.


Yayınlanma tarihi: 20/05/2022

-

Son Güncellenme: 04/08/2022

Başa Dön