Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Dökülür Mü?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Dökülür Mü?

FUE operasyonundan sonra ekilen saçların dökülmesi, genellikle hastaların aklına negatif düşünceleri getirebiliyor.

Uygulanan saç ekiminde bir sorun olduğu veya saç ekiminden sonraki dönemde herhangi bir hata yapılıp yapılmadığı kuşkusu, pek çok hastayı korkutmaya başlıyor.

Saç ekiminden sonra yaşanabilecek dökülme sürecini ve nedenlerini Gold City Hair Saç Ekimi Merkezi’ ne sorduk:
Gold City Hair
“Tıpkı söylediğiniz gibi saç ekimi sonrası yaşanan şok saç dökülmesi, hastaların saç ekimi operasyonunun iyi gitmediğini düşündürmesine sebep olabiliyor ve bu birçok hastayı korkutan bir durum.

Ancak unutmamalıyız ki saç ekimi sonrası hastaların çoğunda bu şok saç dökülmesi yaşanabilir, bu tamamen olağan bir süreçtir ve endişelenecek bir durum değildir.

Saçın Neden Döküldüğüne Şok Dökülmenin Ne Olduğuna Bakalım Şimdi

saç ekimi nasıl yapılırBirincisi öncelikle şunun altını çizmek gerekiyor, yaşamımız boyunca saçlarımız üç evreden oluşan bir döngüden geçer: Büyüme, geçiş ve dinlenme evresi.

Tüm bu üç aşama aynı anda gerçekleşebilir yani bazı saç grupları büyüme aşamasındayken diğer saç grupları dinlenme ve dökülme aşamasında olması muhtemeldir.

  • Büyüme evresi – Anagen Faz: Bu evre 2 ila 6 yıl arasında sürebilir ve kişiden kişiye değişir.

  • Geçiş aşaması –Katagen Faz: Bu aşama geçiş dönemi olarak bilinir ve 2-3 hafta sürer.

  • Dinlenme evresi – Telogen Faz: Temel özelliği, saç dökülmesinin büyük bir kısmının bu aşamada gerçekleşmesidir ve yaklaşık 100 gün kadar devam edebilir.

Kısaca saç ekiminden sonra yaşanan saç dökülmesi, sıradan bir devinim içinde yaşanan ve olağan döngüden kaynaklanıyor olabilir.

İkincisi ve en sık karşılaşılan durum, FUE saç ekiminden sonra birçok hastada saç transferi gerçekleştirilen saçların dökülmesidir.

Saç ekimi öncesi ve sonrasında bu süreç anlatılmasına rağmen pek çok kişi bu dökülmenin normal bir durum olduğunu unutabiliyor.

Vücudumuzun Verdiği Bir Tepkidir

şok dökülmeSaç dökülmesinin, saç ekimi işlemi sırasında oluşan şok sebebiyle, vücudumuzun verdiği bir tepki olduğunu fark etmek ve bilmek, bu aşamada çok önemlidir.

Saç ekimi operasyonu boyunca greftlerin yerleştirilmesi için minik kanallar açılır. Bu adımın sonucunda bu bölgedeki cilt ve bu bölgede yer alan saçlar etkilenir.

Bu travmaya tepki olarak, müdahale edilen alanda mevcut olan ve ekilen saçların bir kısmı dökülebilir.

Buna Şok Dökülme Diyoruz

saç ekimi sonrası dökülmeBu süreçte yaşanan geçici saç kaybı durumuna şok saç dökülmesi denmektedir.  İşlemden iki ila beş hafta sonra kişideki şok saç dökülmesi sebebiyle yaşanan saç kaybı süreci tamamlanır.

Bu, cildin maruz kaldığı travmaya tepki iyileşme sürecinin normal bir parçasıdır. Aynı zamanda yeni ve daha güçlü saç köklerinin, büyümesinin yolunu açar.

Süreç aşamalıdır, bu nedenle iyileşme sürecinin tamamlanması, homojen bir dağılımın gerçekleşmesi ayları bulabilir. Bu durum saçların tutunamamasından kaynaklanmaz, aslında iyileşme yolunda olduğunu gösterir.

Herkes Şok Dökülme Yaşayacaktır Diye Bir Kural Yok

saç ekimi sonrası şok dökülmeŞunu da belirtmekte fayda var bu dökülme durumunu hemen her hasta yaşayacaktır diye bir durum söz konusu değil.

Tekrar etmekte fayda var, yapılan pek çok çalışma ve araştırma ve hastanın saç ekimi işleminden sonraki ilk 2-5 hafta boyunca ekim bölgesinin herhangi bir yerinde saç dökülmesini fark ederse, endişelenmesine gerek yoktur.

Ekilen saçların dökülmesi sık karşılaştığımız bir durumdur ve en önemli nokta bunun geçici olduğunun bilinmesidir. Kısa sürede yeni saçlar tekrar çıkacaktır. “


Yayınlanma tarihi: 06/09/2022

-

Son Güncellenme: 11/01/2024

Başa Dön