Saç Ekiminde Yaş Sınırı Var Mıdır?

Saç Ekimi

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Dr. Sibel Ulusan tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminde Yaş Sınırı Var Mıdır?

Saç ekimi yaptırmaya karar verdiniz ancak yaşınızın buna uygun olup olmadığını merak ediyorsunuz. Merak edilen “Saç ekiminde yaş sınır var mı?” ve daha fazlasını Medicalhair bünyesinde hizmet veren Dr. Sibel Ulusan ile saç ekimi ve yaş sınırı olup olmadığı üzerine yaptığımız araştırmada bulabilirsiniz.
Dr. Sibel Ulusan saç ekimi whatsapp butonu

Dr. Sibel Ulusan saç ekiminde yaş sınır olup olmadığı ile ilgili "Saç ekimi yaptığım en küçük hastam 9 yaşında bir kız çocuğuydu.

Doğum esnasında yaşanan bir travma sonucu ön bıngıldak bölgesinde 2.5 cm büyüklüğünde saçsız bir bölge vardı. O bölgeye saç ektik ve son derece başarılı bir sonuç elde ettik. Saç ekimi yaptığım en büyük hastam da 78 yaşında bir erkekti.

Çocukluğunda kafasına gelen bir taş nedeniyle yaşanan enfeksiyon sonucu sol kulak bölgesinde saç kaybı yaşamıştı. Bu hasta özelinde de yapılan işlem başarılı sonuçlar verdi.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Saç Ekiminde Yaş

saç ekiminde yaş

Saç dökülmesi hem erkeklerin hem de kadınların yaşadığı çok yaygın bir sorundur. Dünya genelinde kadınların %50'si ve her yaş grubundan erkeğin ise %60'ı sıklıkla saç dökülme problemi yaşar.

Amerikan Saç Dökülmesi Derneği tarafından yapılan bir araştırma sonucuna göre, erkeklerin büyük bir bölümü 35 yaşından önce saç dökülmesi problemi yaşıyor.

En kötü senaryolarda, saç dökülmesi 20'li yaşların başındaki erkekleri de etkileyebiliyor. Kellik her yaş grubundaki insanları etkilese de 20'li yaşlarda saç kaybetmek biraz endişe verici olabiliyor.

Saç dökülmesi vakalarının çoğu, esas olarak hormonal değişikliklerden veya genetiklerden, yani ailede kellik öyküsüne sahip olmaktan kaynaklanan erkek / kadın tipi kelliğe bağlanabilir.

Genç yaşta saç dökülmesi sorunu ile saç kalitesini kaybetmek kişinin hem görünümünü büyük oranda etkiliyor hem de kişide özgüven sorunları yaratıyor.

Bu nedenle de bu durumu yaşayan çoğu kişi saç ekimini bir tedavi seçeneği olarak görebiliyor.

Saç Ekimi Kaç Yaşında Yapılır?

Dr. Sibel Ulusan Saç Ekimi

20'li yaşlarda ekim yaparken ekim yapacak doktorun önerilerine göre davranmak uygun olur. Çünkü bu yaşlarda vücuttaki testosteron seviyeleri sabit değildir.  

Ancak kadın hastalar için durum daha farklıdır. İzmir'de saç ekimi uzmanı olan Dr. Sibel Ulusan en son 9 yaşında bir kız çocuğuna saç ekimi işlemi yaptığını ve işlemden başarılı sonuçlar elde ettiklerini açıkladı. Doğuştan gelen bazı nedenlerle daha genç yaşta kadınlar için bu işlem uygun olabilir ancak “Saç ekimi kaç yaşından sonra yapılır?” ve daha fazla sorunun yanıtı bir uzman görüşü ve onayı ile mutlaka alınmalıdır. 

Saç Ekimi Yaptırmak İçin Beklemek Mi Gerekir?

saç ekimi süreci
Genç hastalar saç kaybetmeye başladıklarında, doğal olarak hemen saç ekimi yaptırma isteyebilir. Bu gibi durumlarda saç ekimi yaptırmak iyi bir seçenek olarak görülebilir. Ancak, genç hastalar ekilen saçların sabit kalacağını ve bir süre sonra saç dökülmesinin ilerleyici olduğunu anlamalıdır.

Yıllar geçtikçe ekilen saçların kalıcı bir şeridi kalırken daha fazla saç kaybı yaşanabilir. Bu genç yaşta olan hastalara doğal olmayan bir görünüm kazandırır ve bu hastalar saç nakli işlemini yeniden yapmak isteyebilirler.

Saç dökülmesi zamanla devam ederse, donör saçlar doğal bir saç uzama düzenini sürdüremez. Bu sebeple 20'li yaşların başı saç ekimi için doğru bir zaman olmayabilir.

Saç dökülmesinden endişe eden genç insanlar saç çizgisi yoğunluklarını artırmak için ön ekimden geçirilebilirler. Ancak yaş ilerledikçe daha fazla işlem gerekli olabilir.

Yayınlanma tarihi: 11/03/2021

-

Son Güncellenme: 24/06/2022

Başa Dön