Saç Ekiminde Tam Sonuç Neye Bağlıdır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminde Tam Sonuç Neye Bağlıdır?

Saç dökülmesi, kellik ve seyrelme sorunu olan çoğu erkek, tıbbi olarak saç ekiminden yararlanabilir ve arzu ettiği tam sonucu alabilir. Peki saç ekiminde tam sonuç nedir ve neye bağlıdır? 

Gold City Saç Ekimi Merkezi Yeniben’e açıklamalarda bulundu:
Gold City Hair Transplant
“Saç ekimi tam sonuç ifadesi pek çok konuyla alakalı bir durumdur. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz sadece erkekler değil, klasik anlamda "erkek tipi kellik" konusuna benzer alanlarda saçsızlık yaşayan kadınlar da yine saç ekimi yaptırarak sağlıklı bir saç görüntüsüne kavuşabilirler.

Ancak, bazı insanlar diğerlerinden daha iyi saç ekimi sonucu alabilirler, daha iyi adaylardır ve daha iyi saç ekimi sonuçları elde edeceklerdir. 

Örneğin iki erkek saç ekimi hastası, aynı oranda saç ekimi yapılmasına rağmen farklı sonuçlar alabilirler. Peki, bu nasıl oluyor?

Farklı Hastalarda Farklı Sonuçların Alınmasının Nedeni

erkeklerde saç ekimiFarklı hastalarda farklı sonuçların alınmasının nedeni, saç telinin cinsinden kaynaklanır. Söz gelimi saç ekimi yapılan A hastasının saç telleri kıvırcıksa ve kalın telliyse, saç derisini daha çok kapatacağı için ve deri görünmeyeceği için sanki saçları daha sıkmış ve sık saç ekimi yapılmış gibi gözükecektir.

Oysaki aynı saç ekimi yapılmış, aynı adette greft kullanılmış B saç ekimi hastası, ince ve düz saç teline sahip olduğu için, saç derisi gözükecek ve seyrek ekim yapılmış havası oluşacaktır. Bu haliyle saç ekiminden tam sonuç alamadığını ifade edecektir.

Farklı hastalardan farklı sonuçların elde edilmesini önlemek amacıyla diğer bir deyişle tam sonuç alabilmek için mutlaka saç tellerinin cinsine bakılmalıdır.

İnce telli bir saç ekimi hastasına örneğin X greft toplam tek saç ekimi oturumunda yapılıyor ve seyreklik yaşanıyorsa, bu sayı eğer hastanın donör alanı mevcutsa daha fazlaya ve gerekirse ek seanslara çıkarılmalıdır.

Cerrahi Saç Ekimi Büyük Ölçüde "Arz ve Talep" Meselesidir

saç ekimiEğer donör alan bunun için yetersizse burada gerçekçi saç ekimi cerrahisini ve sonucun nasıl olacağını öğrenmek yardımcı olacaktır.

Bu bahsettiğimiz gerçekçi beklentilere sahip ve donör alanı mevcut durumu karşılayan veya beklentilerini dile getirebilen bir hastanın mutlaka çok iyi bir saç ekimi hekimi bulması önemlidir.

Cerrahi saç ekimi büyük ölçüde "arz ve talep" meselesidir.

Yeterli Donör Alanınız Yoksa

donör alanSaç ekimi cerrahisi ile hayalini kurduğunuz saçlara kavuşmanız mümkündür. Etkili sonuçlar elde edebilirsiniz fakat sonuçlar az evvelde saydığımız çeşitli değişkenlere göre belirlenir.

Ama kritik değişken "arz ve talep" sorusunu gerçekten karşılayıp karşılayamadığınıza bağlıdır. Burada arz donör alan, talep ise, sizin istekleriniz.

Yani kısaca yeterli donör alanınız yoksa siz ne kadar isteseniz de istediğiniz bir görüntüye kavuşamazsınız. Bu anlamda gerçekçi beklentilere sahip olmanız son derece önemlidir.

Greft Hesaplama Simülasyonu

greft hesaplamaDonör alan saç kaynağı, başınızın arkasında ve yanlarında bulunur ve ne kadar dayanıklı donör saçınızın olduğuna bağlıdır. 

Siz çok fazla sık saç ekimi istiyorum derim tamamen kapansın talebinde bulunsanız da, dolgunluk birincil talebiniz olsa da, donör alan belirleyici olacaktır. 

Saç ekimi cerrahı greft sayısını tahmin etmek için genellikle bilgisayarlı bir analize gider. Bunun adı Greft Hesaplama simülasyonudur.

Bu cihaz saçsız alan büyüklüğünüzü tespit eder ve donör alanda milimetre çapında ne kadar sağlıklı kıl kökü olduğunu hesaplar.

Bunun sonucunda donör alandan ne kadar sağlıklı saç kökü alınabileceği ve bunun kel alanı nasıl kaplayabileceği analiz edilir. Bu tespitin sonrasında saç ekimi doktoru seçenekleri değerlendirmek için bir tıbbi konsültasyon planlar.

Deneyim Önemli

saç ekimi deneyimiDeneyimli bir saç ekimi merkezi ile görüşerek profesyonel bir değerlendirme ve tıbbi saç ekimi planı alırsınız ve bunun yanı sıra, yaptıracağınız saç ekimi fiyatının hesaplanması da yapılacaktır.

Sizin şimdiki kellik dereceniz ve gelecekte dökülebilecek saç teli miktarınızı ancak deneyimli bir saç ekimi doktoru yapabilir. Bunun için size bazı sorular sorar.

Ne zamandan beri saçınızın döküldüğü, güncel yaşınız ve aile öyküsünde saç kellik sorununun olup olmadığını sorar. Tüm bunlar ne kadar saç telinin donör olarak kullanılacağını belirler.

Eğer saç dökülmeniz devam edecek gibi duruyorsa, bir sonraki saç ekiminiz için bir miktar donör bırakması gerektiğini ancak işinin profesyoneli bir saç ekimi uzmanı yapacaktır. “


Yayınlanma tarihi: 26/08/2022

-

Son Güncellenme: 26/08/2022

Başa Dön