Saç Ekiminde Sınırlamalar Var Mı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminde Sınırlamalar Var Mı?

Saç ekimi, saçlarını kaybeden kişiler için en iyi çözüm gibi görünebilir. Bazısı içinse hatalı tasarlanmış saç çizgisi veya kalan izler sebebiyle büyük bir hayal kırıklığı olabiliyor.

Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ISHRS) uygulama sayımına göre, saç ekimi yaptıran erkeklerin %64'ü prosedürden sonra saç yoğunluğundan dolayı hayal kırıklığına uğradığını, istedikleri sonuçlara ulaşamadıklarını, pahalı tekrar seanslarına gitmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Bu da aklımıza doğru hasta ve doğru tedavinin uygulanmadığını getiriyor. Saç ekiminde herhangi bir sınırlama olup olmadığını, Emphair Saç Ekimi Merkezine sorduk:
Emphair Saç Ekim Merkezi whatsapp
“Elbette saç ekiminde bazı sınırlar var. Örneğin;

  • Verici bölgede saç dökülmesine genetik olarak dirençli sınırlı sayıda saç varsa

  • Hastanın ekim yapılacak alanı çok geniş ama yeteri kadar donör alanı yoksa

Bunlar bizler için sınırlamadır.

Şimdi tek tek hastanın mutsuz olmasına neden olan sınırlamalara bakalım.

Saç Ekimi Ameliyatı Devam Eden Saç İncelmesini ve Saç Dökülmesini Durdurmaz

saç incelmesiBelki de saç ekiminin çözmediği en büyük sorun, prosedürün aslında saç dökülmesinin nedenini tedavi etmemesidir. Saç dökülmesi, saçın aniden dökülmesinin bir sonucu değildir.

Önce saçın döküldüğü ve uzama evresine girdiği her defasında saçın incelmesi şeklinde kendini gösterir. Her döngüde saç minyatürleşmeye devam eder ve sonra kaybolur, bir daha çıkmaz.

Saç dökülmesine yol açan erkek tipi kellikten sorumlu olduğu bilinen bir faktör, testosteron hormonunun dihidrotestosterona (DHT) dönüşmesidir.

Kadın tipi saç dökülmesinin birincil nedeni henüz tam olarak bilinmemekle birlikte, saç folikülünün işlev bozukluğuna yol açan iltihaplanma, kadınlarda saç seyrelmesinden sorumlu bir faktör olarak kabul edilir.

Saç ekimi, hormonlar veya saç büyümesini tetikleyen hücreler ve sinyaller üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmadığından, saç dökülmesine neden olan saç seyrelmesinin nedenini tedavi etmezler.

Ne yazık ki bu, saç ekiminin faydalarının saç dökülme şeklinize bağlı olarak sınırlı olabileceği anlamına gelir.

Saç Dökülmesini Durdurmadığına Dair Kanıtlar

saç dökülmesiKötü saç ekiminin en belirgin işareti, genellikle kel kafa derisinden çıkan küçük saç konsantrasyonları olduğunda görülür. Bu fenomene genellikle “saç tıkaçları” veya “tıkanmış görünüm” denir.

Bu istenmeyen görünüm aslında saç ekimi işleminin kendisinden değil, daha çok doğal saçların sürekli kaybından kaynaklanmaktadır.

Esasen, ekilen saçlar uzamaya devam ettikçe etrafındaki doğal saçlar incelmeye, minyatürleşmeye ve sonunda kaybolmaya devam eder.

Bu nedenle, başarılı bir saç ekimi bile, doğal saçların incelmesini ve nihayetinde dökülmesini durduramaz.

Donör Alanın Sınırlamaları

saç ekimi donör alanSaç dökülmesine genetik olarak dirençli saçlar sadece başın arka kısmında sınırlı bir bölgede büyür.

Bu bölgenin üstünde veya altında alınan herhangi bir saç, ekimden sonra veya ilerleyici saç dökülmesinin bir parçası olarak dökülmeye karşı hassastır.

Küçük bir bölgeden alınan saçın, saç derisinin ön kısmında ve taç kısmında bu kadar geniş bir kellik alanını kaplaması gerektiği düşünülürse, sınırlı miktarda saçı yaymak, doğal görünümlü saç yoğunluğundan fedakârlık etmek anlamına gelir.

Donör bölgeden ancak 2500-4000 saç teli alabiliriz.

Doğal Görünümlü Bir Saç Ekimi Yoğunluğu Tek Seansta Elde Edilemeyebilir

saç ekimiYoğunluk sonuçlarında ısrarcı olan hastalar, saçların incelme ve dökülmeye meyilli olan güvenli donör alan dışında toplanmasına neden olur.

Saç dökülmesi yaşayan kişiler ekim sırasında doğal saç yoğunluğuna sahip olmak ister ve çoğu saç ekiminin tek seansta yapılmasını ister.

Bununla birlikte, kafa derisinin santimetre karesine yalnızca sınırlı miktarda saç güvenli ve etkili bir şekilde ekilebilir.

Nakledilen saç aynı zamanda şaft ve dermal papilla ve diğer yumuşak doku dahil tüm foliküler üniteden oluşur.

Foliküler ünitenin hayatta kalması ve büyümesi için, vücuttan yeterli kan ve besin kaynağı için kafa derisi üzerinde alana ihtiyacı olacaktır.

Ekilen Saçların Fazla Olması, Ekilen Saçları ve Doğal Saçları Riske Sokar

saç ekim işlemiSantimetre kareye çok fazla saç ekilmesi, saç greftlerinin hayatta kalması ve gelişmesi için gereken kan miktarını sınırlar. Saç ekimi ayrıca mevcut doğal saçlarda travmaya neden olur.

Kısacası, güvenli bir ekim yoğunluğunun aşılması, yalnızca etkisiz bir saç ekimi ile sonuçlanmayabilir, aynı zamanda doğal saçlar da kaybedilebileceğinden, ekim öncesine göre daha az saça sahip olmanıza neden olabilir.


Yayınlanma tarihi: 14/03/2022

-

Son Güncellenme: 29/06/2022

Başa Dön