Saç Ekiminde Ön Saç Çizgisi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminde Ön Saç Çizgisi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Saç ekiminin en önemli kısmı ön saç çizgisinin oluşturulmasıdır çünkü ön saç çizgisi hem hasta hem de karşı taraftan bakan birisi için başın hemen her gün fark edilen ve görülen kısmını işaret eder. 

Ön saç çizgisi doğal görünüyorsa, saç ekiminin geri kalan kısmı da gerçek anlamda fark yaratıyor ve ön kısım kötüyse, tasarımı olması gerektiği gibi yapılmadıysa, uygulamanın doğallığını tamamen bozuyor.

Emphair Saç Ekimi Merkezi saç ekiminde ön saç çizgisi tasarımını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor:
Emphair whatsapp butonu
“Gerçekten de ön saç çizgisi son derece mühim zira burası yüzü çerçeveleyen kısımdır. Saç dökülmesinin devam eden doğası gereği, kişinin yaşamı boyunca doğal görünecek bir saç çizgisi oluşturulmalıdır.

Bu konuda hastalar her zaman, gelecekteki saç dökülme olasılığını hesaba katmadan, olabildiğince önde saç çizgisi talebinde bulunurlar. Fakat gerçekten bundan kaçınmak gerekir ve hastaya konuyu izah etmek şarttır.

Genç bir saç çizgisinin yani daha önde olan bir saç çizgisi 35 yaşındaki bir hastayı daha genç gösterebileceğini, ancak 55 yaşındaki bir hastayı garip göstereceğini her zaman vurgularız.

Arkadan alınan ve öne ekilen her saçın sonsuza kadar kalacağını unutmamak gerekiyor. Ekilen saçları çevreleyen her saçın dökülme potansiyeli vardır.

Saç çizgisini tasarlarken işte bu prensipleri ve öngörüleri akılda tutarız. Saç çizgisini tasarlarken, ekim sırasında neyin doğal görüneceğini ve gelecek yıllar boyunca nasıl doğal görünmeye devam edeceğini tahmin etmek gerekir.

saç ekimi ön çizgisiBu konuyu biraz daha açalım. Ön saç çizgisi, başın üst kısmının alınla birleşme sınırıdır, saçın alından başladığı yerdir. Saç çizgisi, “çizgi” olarak adlandırılmasına rağmen düz değildir.

Doğal saç çizgisinde inişler ve çıkışlar vardır dolayısıyla yeni tasarlanan saç çizgisi de düz olmamalıdır. Saçın kafa derisinden çıkarken oluşturduğu açı önemlidir.

Önde, saç öne açılı ve hafifçe dışa doğru çıkmalıdır. Oluşturulan açı yine doğal görünüme katkıda bulunacak şekilde ve bölgedeki saçların açısını taklit etmelidir.

Yine bir başka tasarımsal kriter ise, ön saç çizgisindeki saç yoğunluğudur. Saç yoğunluğunu ortalama 30 saç/cm2 civarında hesaplarız ve ekilen foliküler üniteler çoğunlukla tekli saç ünitelerinden oluşmalıdır.
saç ekimi ön çizgisi belirlemeSaç çizgisinin çok önde yer almasının bir başka dezavantajı ise tüm hastaların sınırlı sayıda donör folikülü olmasıdır.

Eğer hastanın saç çizgisini çok önde yaparsak, elimizdeki sınırlı grefti burada kullanır ve diğer kalan alanları kapatabilme şansımızı da yok etmiş oluruz. Bu gerçekten ciddi bir sorundur.
saç ekimi öncesi sonrasıSaç ekimi bir mikro cerrahi uygulamasıdır evet ama prosedürün bu bölümünde belirli bir sanat eseri yaklaşımı vardır. Yaklaşım “sanatsal” değil de “cerrahi” olursa, sonuçlar doğal olmayacaktır.

Saç ekimi yaptıran herkesin ilk ve en önemli amacı, tamamen doğal ve tespit edilemeyen bir görünümü korumaktır. Emphair olarak bu konuya yaklaşımımız, doğal olmayan görünen bir saç ekiminin kel olmaktan daha kötü yönündedir."


Yayınlanma tarihi: 15/06/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön