Saç Ekiminde Hangi Anestezi Yöntemini Tercih Etmeliyim?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminde Hangi Anestezi Yöntemini Tercih Etmeliyim?

Son birkaç yılda, saç ekimi tedavisinin sonuçları daha etkileyici ve doğal göründüğü için daha güvenli ve insanlar tarafından fazlaca tercih edilir hale geldi.

İnsanlar daha fazla bilgi sahibi olmaya çabalıyor, konu hakkında bilir kişilerin fikirlerine başvuruyorlar, sorular soruyorlar.

Saç ekimi ve anestezi konusu da yine çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Empahir Saç Ekimi Merkezi, saç ekimi sırasında yapılan anestezi çeşitlerini anlattı:
Emphair saç ekimi whatsapp butonu
“Saç ekimi ameliyatının bu kadar güvenli olmasının nedenlerinden biri, uygun şekilde yapılması gereken, titiz bakım gerektiren nispeten uzun bir ameliyat olmasına rağmen, hastanın genel anestezi altındayken yapılmasına gerek olmamasıdır.

En azından lokal anestezi olmadan kesinlikle tamamen ağrısız bir işlem olmasa da, çoğu hasta ameliyat sırasında herhangi bir rahatsızlık hissetmez ve ameliyat sonrası yaşanan rahatsızlık, genellikle reçetesiz satılan ağrı kesicilerle yönetilebilir.

Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne gelen hastalarımızla yaptığımız konsültasyonlar sırasında, saç ekimi ve anestezi seçeneklerini ayrıntılı olarak anlatıyoruz.

Zira saç ekimi ameliyatını düşünüyorsanız, prosedüre girmeden önce tüm seçeneklerinizi anlamanız oldukça önemlidir.

Saç Ekiminde Hangi Anestezi Seçenekleri Mevcuttur?

saç ekiminde anesteziHastaların anestezi konusunda alertanifleri olsa da genel anestezi genellikle çok tercih ettiğimiz bir seçenek değil. Sadece bizim açımızdan değil, hasta da genel anesteziye olası risklerinden dolayı sıcak bakmıyor.

Genel olarak, bir cerrahi işlem sırasında hastayı tamamen genel anestezi altına sokmak gerekmiyorsa, yapmamak en iyisidir.

Genel anestezi, uygun şekilde uygulandığında ve izlendiğinde güvenli olsa da, diğer anestezi türlerinde olmayan bir takım riskleri beraberinde getirir.

Bu nedenle dünyanın neresinde olursanız olun, saç ekimi uzmanlarının büyük çoğunluğu genel anestezi yerine lokal anestezi kullanır. Bu, hastaların işlem sırasında uyanık ve bilinçli kalmasını, ancak rahatsızlık hissetmemesini sağlar.

Ameliyat sırasında sorular sorarak ve soruları yanıtlayarak uygulamaya tamamen dahil olabilirler. Bazı hastalar televizyon izlemeyi veya saç ekimi ekibimizle sohbet etmeyi tercih eder.

Saç Ekiminde Lokal Anestezi ve Sakinleştirici

saç ekiminde lokal anesteziLokal anestezi genellikle tedavi edilen belirli bölgelere uygulanır. Hasta dilerse veya işlem sırasında bir miktar rahatsızlık hissediyorsa, hastanın rahatlamasına yardımcı olmak için ağızdan sakinleştirici de uygulanabilir.

Bu da hastayı uyutmaz, derin bir sakinlik durumuna neden olur ve sadece rahatsızlığı değil, aynı zamanda ameliyathanedeki görüntülere, seslere ve diğer duyumlara karşı hassasiyeti daha da azaltır.

Uykuda Saç Ekimi 

hairAyrıca lokal anesteziden korkan, iğne görmek istemeyen, panik atak gibi sorunları olan, daralan kişilerde sedasyon altında işlem de yapılabilir. anestezi doktoru eşliğinde yapılan bu uygulamaya uykuda saç ekimi diyoruz. Uyuyarak işleme giriyorsunuz ve uyandığınızda saçlarınız ekilmiş oluyor.

Saç ekimi oldukça karmaşık bir prosedür olmasına rağmen çoğu hasta saç ekimi deneyimlerinin rahatlatıcı ve stressiz olduğunu düşünüyor.

Hastanın saç ekimi sürecini mümkün olduğunca keyifli ve rahatlatıcı hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. “


Yayınlanma tarihi: 01/12/2021

-

Son Güncellenme: 02/12/2021

Başa Dön