Saç Ekiminde Hair Plugs Tekniği Hala Kullanılıyor Mu?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminde Hair Plugs Tekniği Hala Kullanılıyor Mu?

Saç dökülmesinden bıktıysanız ve seyrekleşen saç görüntünüzden kurtulmanın bir yolunu bulmak istiyorsanız, şanslısınız. Modern tıp size her zamankinden daha iyi seçenekler sunuyor.

Aslında tıp teknolojisi o kadar ilerledi ki mevcut terminolojiye bile aşina değiliz. Hair plugs olarak geçen, Türkçeye saç tıkacı olarak çevirebileceğimiz saç ekimi tekniği pek çok yabancı sitede karşımıza çıkıyor.

Peki nedir bu hair plugs? Emphair Saç Ekimi Merkezi hair plugs saç ekimini Yeniben’e anlattı:
Emphair Saç Ekim Kliniği whatsapp butonu
“Bu ekim şeklinin tam manasıyla Türkçe bir karşılığı yok.

Dahası hair plugs, saçsız alanları kapatmak için New Yorklu Dermatolog Dr. Norman Orentreich tarafından 1950’lerde geliştirilmiş ve uygulanmış ilk saç ekimi prosedürüdür.

Aslına bakarsanız, günümüz saç ekimi teknolojisinin temelini oluşturur.

Hair Plugs Nedir?

hair plugs"Hair plugs" terimi tıp dünyasında modası geçmiştir ancak özellikle yabancı hastalarımızdan bazen duyduğumuz bir ifade.

Kafanızın arkasından çıkarılan veya delinmiş olan küçük, yuvarlak bir kafa derisi parçasını, saç olmayan yere nakletme işlemidir. Her parça 20 kadar bireysel saç içerir.

Hair plugs boyutları ve aradaki boşluklar nedeniyle “sahte” bir görünüme neden oldular. Saç tokası görünümü veriyordu. Evet aslında bir saç ekimi şeklidir.

Ancak bugün saç ekiminden bahsettiğimizde kastettiğimiz şey çok daha gelişmiş bir prosedürdür.

Günümüzün saç ekimi teknolojisi, 20'ye kadar saç folikülünü topluca çıkarmak yerine, foliküler üniteler olarak da adlandırılan tek tek foliküllerin çıkarılmasına dayanır.

Saç Ekiminde Altın Standart FUE

saç ekimiTahmin edebileceğiniz gibi, bu foliküler ünitelerin ekimi yeni ekilen saçların çok daha düzgün görünmesini sağlayarak doğal olarak karışmasını ve donör bölgesinin daha iyi iyileşmesini sağlar.

Hair plugsın çıkarıldığı bir kafa derisinin puantiyeli görünümü yerine, modern bir saç ekim hastasının donör bölgesi, sadece bir hafta içinde başın herhangi bir bölgesinden ayırt edilemez.

Hastanın sadece ekim cihazının geride bıraktığı küçük kırmızı iğne izlerinin kaybolmasını beklemesi gerekir. Deneyimli bir ekip tarafından yapılan saç ekimi tamamen doğal görünür.

Bugün saç ekimi için FUE altın standarttır. FUE ile;

  • Daha hızlı iyileşme

  • Daha az ağrı ve yara izi

  • Düşük saç yoğunluğuna sahip kişiler için de etkili

sonuçlar alabiliyoruz.


Yayınlanma tarihi: 23/11/2021

-

Son Güncellenme: 08/08/2022

Başa Dön