Saç Ekimi Yaptırmadan Önce Bunları Bilseydim Diyeceğiniz 16 Konu

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Yaptırmadan Önce Bunları Bilseydim Diyeceğiniz 16 Konu

Saç ekimi yapmayı düşünüyorsanız, internette bulabileceğiniz pek çok genel geçer bilgi var. Hangisinin size uygun, hangisinin doğru ya da hatalı olduğunu kavramak ise oldukça güç.

Gold City Saç Ekimi Merkezi doğru bilgiye ancak muayene olarak ulaşılabileceğinin, dahası, saç ekiminin kişiye özel planlanması ve sonrası sürecinde yine insandan insana değişebileceğinin altını çiziyor.

Saç ekimi olmadan önce karşılaşabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz bazı konuları Gold City Saç Ekimi Merkezi açıklıyor:
Gold City

1. Saç Ekimi Yaptırdıktan Sonra Gece Dışarı Çıkmayın

geceSaç ekimi süresince anestezik ilaçlar ve hatta sedasyon anestezi verilmiş olabilir. Bu sonrasında sizi ağır ve halsiz hissettirebilir.

Düşme, herhangi bir yere çarpma olasılığınız yeni ekilmiş greftlere zarar verme riskini artırabilir. Saç ekimi için şehirden ya da ülke dışından geldiyseniz otelinizde veya evinizde istirahat etmeniz doğru olacaktır.

2. İlk 2 Ay Şapka Takabilirsiniz

şapkaİlk hafta içinde ekilen greft yerleri görünür haldedir. Birkaç hafta sonra saçlarınız dökülmeye başlar ardından yavaş yavaş çıkmaya başlayacaktır.

Doktorunuzun da tavsiyesiyle bu süreci eğer dış dünyadan saklamak isterseniz, beğendiğiniz, yumuşak, terletmeyen ve iyi bir kamuflaj sağlayacak bir şapka kullanabilirsiniz.

3. Donör Bölgeniz Bandajlanabilir

donor alanSaç ekiminizden sonra donör bölgeniz bandajlanabilir. Ardından saç ekimi merkezine göre değişse de genelde ertesi gün bu bandaj çıkarılır ve donör bölge yıkanır. Donör bölge yıkanırken hafif batma hissi oluşabilir.

4. Hemen Sonuç Beklemeyin

saç ekimi sonucuGerçek bir saç büyümesi görmek için yaklaşık iki ay beklemelisiniz. İki ay sonra bile saç uzaması zayıftır, homojen değildir ancak saç ekimi sonucu bir yıl içinde tamamlanır.

5. Saç Ekimi Sürecinizi Haftalık Olarak Fotoğraflayın

günlük fotoSaç büyümenizi haftalık olarak fotoğraflarsanız, fark etmediğiniz ilerlemeyi daha iyi gözlemler ve sonucu izleyebilirsiniz.

Bu psikolojik açıdan da sizi kendinize iyi hissettirecektir. Bu, neden herhangi bir sonuç görmediğinizi merak etmemeye yardımcı olacaktır.

6. Saç Ekiminden Önce Bol Uyuyun

uykuSaç ekiminden sonraki birkaç gün uyku sorunu yaşamanız normaldir. Buna hazırlanmak için, saç ekiminizi yaptırmadan önceki gece yeterince uyuduğunuzdan emin olun.

7. Planlama Sırasında Başınıza Çizilen Saç Çizgisini İnceleyin

saç çizgisiSaç ekimi muayenesinde kafanızın ön kısmına bir saç çizgisi çizilir. Bu saçlarınızın başlayacağı, ekimin sınır çizgisidir.

Bu noktada eğer içinize sinmeyen bir görüntü varsa, mutlaka saç ekimi doktorunuza mevzuyu açıklayın.

Saç çizginize ince ayarlar yapılabilir. Unutmayın çizilen saç çizgisiyle yaşamak zorunda kalacaksınız ve hoşnut değilseniz mutlaka müdahale ediniz.

8. İşinizden Bir Süre İzin Alın

iş“Keşke saç ektirdikten sonra işten daha fazla izin alsaydım.” diyenlerin sayısı oldukça fazla.. Bu süre zarfında istirahat etmek en doğrusudur. İyileşmek için işten bir hafta kadar izin almanız doğru olacaktır.

9. Panik Yapmayın

panikSaç ekiminden sonraki ilk birkaç ay ve özellikle ilk iki hafta stresli bir dönem olabilir. Herhangi bir sonuç alamıyor gibi hissedebilirsiniz. Ama panik yapmayın.

Sadece programa bağlı kalın. Sonuçları görmeniz yaklaşık dört ila beş ayı bulacaktır.

10. Ensenizi Tıraş Edin

tıraşSaçınızın üst kısmının yeniden uzaması biraz zaman alacaktır, ancak bu arada, ense ve yanlar uzamaya devam eder.

Bu kısımları ilerleyen günlerde tıraşlamak, eşit bir görünüm vereceği için, daha bakımlı görünmenizi sağlar.

11. Başınıza Dikkat Edin

saç ekimi sonrasıKafanızı bir şeye çarpmak zaten acı vericidir. Ancak saç ekimi yaptırdıktan sonraki ilk veya iki gün böyle bir çarpma greftlerinize de zarar verebilir.

Örneğin, bir arabaya binerken veya yakınınızdaki bir dolabı açarken çok dikkatli olun.

12. Alnınızın Şişmesine Hazırlıklı Olun

alın

Her ne kadar kafanızda ödem oluşmaması için bant takılsa da, operasyondan sonraki ilk beş gün boyunca ödem oluşması muhtemeldir.

Bunun nedeni lokal anestezidir. Ama eninde sonunda geçtiğini unutmayın.

13. Aşağıya Bakmamaya Çalışın

saçSürekli başınızı eğmek ödemi artıracaktır. Başınızı, alnınızı aşağı bakacak şekilde eğmemeye çalışın.

14. Operasyondan Sonraki Birkaç Gün İçin Beslenmeye Dikkat

beslenmeİlk 24 saat çay, kahve ve gazlı içeceklerden uzak durulması, ilk üç gün, multi-vitamin tabletleri, alkol ve çok tuzlu yiyeceklerden uzak durulmasını öneriyoruz.

15. İlk 10 Gün Egzersize Dikkat

egzersizİlk 10 günden sonra bile, yaptığınız egzersizler konusunda çok dikkatli ve seçici olmanız, kafanıza darbe alabileceğiniz sporlardan uzak durmanızı öneriyoruz.

16. Havuz, Yüzme veya Saunaya Dikkat

yüzmeİlk 15 gün havuz, yüzme ve sauna gibi aktivitelerden uzak durmanızı öneriyoruz.

Yayınlanma tarihi: 15/03/2023

-

Son Güncellenme: 15/03/2023

Başa Dön